Bu haber kez okundu.

DİCLE EDAŞ EKİPLERİ İŞBAŞINDA…
banner229
Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı Doğu’da etkisini sürdürürken, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ), elektrik dağıtım hizmeti verdiği illerde, zorlu koşullar ve yer yer 1 metreyi aşan kara rağmen çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.
ARIZA EKİBİNİN ZORLU YOLCULUĞU
Dicle EDAŞ’ın sorumluluk alanında yer alan Siirt’in Şirvan ilçesinde de yaşanan arızaları onarmak ile görevli olan ekipler, çoğu zaman arazi koşulları nedeniyle ulaşımın ancak yayan olarak yapılabildiği yerlerde görev yapmak zorunda kalıyorlar.
Şirvan İlçe İşletme Şefliği ekiplerine, kış mevsiminde gerçekleştirdikleri bu zorlu çalışmaları sırasında zaman zaman çevre köylerdeki halk da yardım ediyor. Sarp dağların arasındaki iletim hatlarına ulaşmak, buralardaki arızaları tespit ederek gidermek konusundaki çabaları dikkat çeken arıza ekiplerinin en büyük sorunları ise aç kurtlar ve çığ tehlikesi. Buna rağmen ekipler, halkın karanlıkta kalmaması için günün her saatinde çıkan arızaları giderebilmek için araziye çıkmaktan çekinmiyorlar.
KENDİ İMKANLARI İLE ULAŞIYORLAR
Dicle EDAŞ tarafından elektrik dağıtım hizmeti verilen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak il merkezlerinde kış aylarında daha çok kayıt dışı ve israftan kaynaklanan trafo yanması türünden arızalar yaşanırken, kırsalda ise hat kopması veya direk devrilmesi arızaları daha çok görülüyor.
Şirvan ilçesinde de en fazla karşılaşılan elektrik arızalarının kaynağında hat kopması veya elektrik direğinin devrilmesi yatıyor. İlçeye bağlı çoğu köyün yolunun kar yağışı ile birlikte kapandığını belirten Dicle EDAŞ Şirvan İşletme Şefi Murat Ayyıldız, bu nedenle arıza yaşanan yerlere kendi imkanları ile ulaşmak zorunda kaldıklarını bildirdi.
Ayyıldız, ekiplerin takdiri hak eden çabası sayesine kışın ulaşmanın nerdeyse imkansız olduğu yerlerdeki arızaları dahi onardıklarını kaydetti...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.