Bu haber kez okundu.

DEDAŞ, SİİRT’TEKİ HATLARI YERALTINA ALIYOR
banner229
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Siirt İl Müdürlüğü tarafından, elektrik hatları yeraltına alınmaya başlandı.
Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Doğan,Algül, Ulus, İnönü, Conkbayır, Dumlupınar ve Tınaztepe mahalleleri ile Karakol mevkiine kadar olan kesimde bulunan enerji kablolarının tümü yeraltına alınıyor.
2.2 MİLYON LİRALIK YATIRIM DEDAŞ
Siirt İl Müdürlüğü’nün 2015 yılı yatırım programı içerisinde yer alan enerji kablolarının yeraltına alınmasına yönelik çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. 2 milyon 200 bin liralık yatırım öngörülen bu çalışmanın yanı sıra, bahse konu yerlerden geçmekte olan yollarda ise aydınlatma çalışması yapılacak.
DEDAŞ Siirt İl Müdürlüğü yetkilileri, enerji kablolarının yeraltına alınması sayesine hem havai hatların oluşturduğu tehlikelerin ortadan kalkacağını, hem de bu hatların yanı sıra yol kenarlarında bulunan çoğu eskimiş ve paslanmış elektrik direklerinin ortadan kalkacağını belirttiler.
ENERJİ KALİTESİ DE ARTACAK
Yetkililer, çalışma yapılan mahallelerde yer alan ve halen kullanılmakta olan direk ve iletkenlerin önemli kısmının ekonomik ömürlerini doldurduğunu da kaydederek, ‘’Bu nedenle bahse konu iletkenler ve direkler tehlike arz etmeye başladılar.
Ekonomik ömrünü dolduran hatlarda sık sık istenmeyen arızalar yaşanabilmekte, bu da hem enerji kalitesini olumsuz yönde etkilemekte, hem de sık sık müşterilerimizden bu konuda şikayet almaktayız. Bunun önüne geçebilmek için, söz konusu mahallelerdeki iletim hatlarımızı yeraltına alıyoruz.
Yine buralardan geçmekte olan yollarda ise aydınlatma çalışması yapıyoruz. 24 trafo bölgesini kapsayan bu çalışmalar sayesine, buralardaki enerji kalitesi de yükselecektir.’’ dediler.
DEDAŞ yetkilileri, 2 milyon 200 bin liralık bir yatırım harcamasıyla gerçekleştirilecek olan bu çalışmanın yılsonuna kadar tamamlanacağını da aktardılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.