Bu haber kez okundu.

Çalapkulu, Engelli Seçmenler Sıra Beklemeden Oy Kullanabilecek
banner229

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, engelli seçmenlerin sıra beklemeden oy kullanacağını belirtti.

Başkan Çalapkulu, yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında, engellilerin de en önemli vatandaşlık görevlerinden biri olan oy kullanma işlemini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun engellilere bazı haklar tanıdığını ifade eden Çalapkulu, şunları kaydetti: "Oy verme günü sandık başına gelecek seçmenler, sandık kurulu önüne başkan tarafından sırayla alınırlar. Seçim günü vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere oy kullanacakları sandığa giden gebe, hasta, engelli ve yaşlı vatandaşlar, bekletilmeden oylarını kullanabilecekler.

Bunun yanında görme engelli, felçli veya bu gibi bedeni engellilikleri açıkça belli olan seçmenler de bu seçim çevresi seçmeni olan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımıyla oylarını kullanabilecekler.

Bir seçmen birden fazla malule refakat edemez."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirtli esnaf 7 yıl önce

sayın başkanım tamam onuda örendik ama iş engeli olan insanlarımız durumu ne olacak onuda bir dile getirsen iyiolur yanına hakın ve ihtiyacın olan insanları çağırıp onlarla dalga geçer gibi bir muhabbetten sonra postalayıp gönderiyorsun yaaa bunun hesabı ne olacak sayın özgürbey

Avatar
ALİ ÇAYCI 7 yıl önce

işte adam gibi adam siirt tin gururu ve gelir kaynağı sayın ilbaşkanımız senınle iftihar edyoruz yolun açıkolsun Allah yaR VE YARDIMCIN OLSUN