Bu haber kez okundu.

Belediye İş Sendikası'nda Halit Akınay, Güven Tazeledi
banner229

Belediye İş Sendikası Siirt Şubesinin 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Tek liste halinde seçime giden Belediye-İş Sendikası Siirt şubesinde mevcut başkan Halit Akınay yeniden delegelerin oylarını alarak başkanlığa seçildi.

Bir otelin konferans salonunda yapılan genel kurulda şube başkanı Halit Akınay genel kurula katılan delegelerin oylarını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Bu görevi kendisine tevdi eden sendika üyelerini mahcup etmeyeceğini belirten Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, dünü değerlendirip, bugünü sorgulayacaklarını, yarınlara da hazırlık yapacaklarını söyledi

. Akınay, Bugüne kadar biz emek için, Türkiye işçi sınıfı için ne yaptıysak bugünden sonra da aynı bir şevkle hizmete devam edeceğimizi burada beyan ediyorum. Çünkü biz burada yeni kan tazelerken bu arkadaşlarımızın görevlerini biz dağıtım yaparken arkadaşlarımızın daha fazla işçi arkadaşlarımıza sorularına eğilme açısından seçiliyoruz.

Bundan sonra bizi İnşallah daha güzel şeyler yapmak için işçi arkadaşlarımıza yönetimimizle birlikte yapacağımızdan herkes rahat olsun, işçi sınıfı önündeki bütün engelleri kaldırınca kadar biz sendikal mücadelemize, emek mücadelemize devam edeceğiz.” Dedi."

Halit Akınay, bizim sendikal anlayışımızda; işçi-işveren çatışması ve çarpışması değil, işçi ve işveren çıkarlarının ortak ve adil bir çizgide buluşacağı, işçinin hakkını 'alın teri kurumadan' alacağı bir anlayış hakimdir" diyen Akınay, "Biz sendikacılığı çatışma alanı olarak değil, çalışma ve hak ettiğini alabilme sahası olarak kabul ediyoruz. Alınteri ve emeğin istismar alanı değil, alınteri ve emeğe saygı alanı kabul ediyoruz" dedi.

Akınay, "Sendikal örgütlenme, çalışma ve aktiviteler önünde olan anayasa, yönetmenli ve mevzuatlardan kaynaklanan yasakçı, engelleyici anti-demokratik hükümlerin kaldırılması, yerine uluslararası formlara uygun, emekçilerin lehine sözleşmelere uygun düzenlemelerin derhal yapılması gerektiğini söyledi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ve yapılan konuşmaların ardından delegeler sandık başına gitti.

Yapılan seçimde mevcut başkan Halit Akınay yeniden delegelerin oylarını alarak başkanlığa seçildi.

Daha sonra yapılan seçimde yeniden seçilen Belediye İş Sendikası Başkanı Halit Akınay da, üyelere teşekkür ederek “Yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Belediye İş Sendikası Siirt Şubesi Yönetim Kurulu asil üyeliğine, Halit Akınay, Nafi Kaçar, İsmail Özer, Ali Bulgaz, M. Nuri Batur, yedek üyeliğine Keramettin Gümüşten, Cafer Aldemir, Alaattin Akınay, M.Vehip Danış, Tarkan Yüksek, Şube Denetim Kurulu üyeliklerine Turgut Yılmaz, A.Haşim Sürücü,Yusuf Erdemci, Şube Disiplin Kurulu Üyeliklerine Hatice S. Kocaman, Selahattin Taz, Sabahattin Tav seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.