Bu haber kez okundu.

Belediye İş Sendikası, Mardin Artuklu Belediyesi İle Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı
banner229

Belediye-iş Sendikası yıllardır kangren olan Mardin Merkez Artuklu Belediyesiyle 26 Aylık toplu iş sözleşmesi (TİS) İmzaladı.

Belediye meclis salonunda yapılan imza törenine Artuklu Belediye Başkan V. Şakir Öner Öztürk, Belediye-iş Sendikası Siirt-Mardin Şube Başkanı Halit Akınay ve Yönetim kurulu üyesi M.Nuri Batur ile Sendika Merkez Örgütleme uzmanı Memduh Öztürk ve belediye işçileri katıldı.

Mardin Artuklu Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi İmza töreninde bir konuşma yapan Mardin Artuklu Belediye Başkan V. Şakir Öner Öztürk, işçilerin alın terinin çok değerli olduğunu, hem belediyenin hem çalışanların haklarını koruyan bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Belediye İş sendikası Siirt-Mardin Şube Başkanı Halit Akınay, bütün işçiler adına, Belediye Başkanı V. Şakir Öner Öztürk ve Yardımcılarına teşekkürlerini sunduğunu söyleyerek ; “Mardin Artuklu Belediyesinde çalışan işçiler için Belediye ş Sendikası ve Mardin Artuklu belediyesi arasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda 26 aylık yapılan toplu iş sözleşmede, birinci yıl% 15 /- ikinci yıl % 20, ikramiyeler 112 gün, kıdemlilik zammı 1 TL, yemek yardımı fiilen çalışmalara bakılmaksızın günlük net 21 TL, Sosyal paket: her ay için 740 TL ve ayrıca tüm sosyal haklara bu zamlar ekleneceğini söyledi.

Belediye Başkan V. Şakir Öner Öztürk ve Yardımcılarının katkılarıyla işçi arkadaşların yüzünü güldürecek bir artışla imza altına alındığını belirten Belediye İş sendikası Şube Balkanı Halit Akınay, İşçinin kararı bizim imzamız ilkesini her zaman göz önüne alarak toplu iş sözleşmesini imzalamış bulunmaktayız.

Sayın Belediye Başkanımız V. Şakir Öner Öztürk ve Başkan yardımcıları her zaman emekçiden yana olduklarını bir daha göstermiş oldu.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sendika adına Belediye İş sendikası Siirt-Mardin Şube Başkanı Halit Akınay, Mardin Artuklu Belediyesi adına Belediye Başkan V. Şakir Öner Öztürk toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 5 yıl önce

Hayırlı olsun