Bu haber kez okundu.

Baykan Kaymakamlığı ve Müftülük Ortaklaşa Aşure Dağıttı
banner229

Baykan Kaymakamlığı ve Baykan İlçe Müftülüğü Aşure haftası nedeniyle aşure dağıttı.
Baykan Kaymakamlığı ve Baykan İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği aşure dağıtımı Cuma namazı çıkışı Baykan İlçe Merkez Camii’nde hazırlanan Aşure programına Baykan Kaymakamı Cuma Çotu, İlçe Müftüsü Kemal Arpacı, İlçe Emniyet Amiri Halil Karagöz, Siyasi Parti ve Sivil toplum kurulusu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Halkın yoğun ilgi ve beğenisinin görüldüğü aşure dağıtımında ilçe Müftüsü Kemal Arpacı, Muharrem ayında İslam tarihinin birçok olayının gerçekleştiğini söyledi.
Müslüman Türk örfünde aşure ikramı ve aşure testisinin çok meşhur olduğunu kaydeden Arpacı, "Kuranı Kerim’de on iki aydan dört tanesi haram ay olarak belirtilir. Bu haram aylardan bir tanesi de Muharrem ayıdır. Bu münasebetle mübarek sayılır. Müslüman Türk örfünde aşure ikramı, aşure testisi çok meşhurdur.

Bizde bu örfümüzü ve güzel geleneğimizi yaşatmak için bu gün aşure ikramında bulunuyoruz. Rabbim bu ümmetin birliğine ve beraberliğine kast eden Kerbela gibi kötülükleri ve musibetleri bir daha yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim etsin" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.