Bu haber kez okundu.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz Siirt'te Esnafı Ziyaret Etti
banner229
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hem yatırımlarımıza saldırılıyor, hem iş makinalarımıza zarar veriliyor, iş adamlarımızdan haraçlar toplanıyor, hem de bakıyorsunuz aynı çevreden insanlar geliyor diyor ki hizmet olmadı diyorlar, niye yeterince hizmet yok diyorlar, e kardeşim sen izin verdin mi hizmetin olmasına" dedi.
Yılmaz, Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Milletvekili adayı Fevzi Sevgili ve Lokman Özcan ile İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve partililerle birlikte Güres Caddesi'nde bulunan esnafı ziyaret ettiler. Esnaf ziyareti ardından Güres Caddesi'ndeki AK Parti seçim bürosunu ziyaret eden Yılmaz, burada halka hitaben yaptığı konuşmada Okullar, Ağız Diş Sağlığı Merkezleri, Çocuk Hastaneleri, Kırsal Alana hizmetler götürdüklerini ve her alanda hizmetleri olduğunu söyledi.
Yılmaz, "Siirt'teki çevre yolumuzda çok şükür bitti. Diğer yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Özellikle bazı geciken yollarımız var, bazı eksikliklerimiz var, bizde sonuçta kul yapı bir partiyiz. Elbette bazı şeyler aksayabilir, bazı sıkıntılar olabilir, iş yapmak kolay değil. Şimdi bakın iki grup insan var, bir grup iş yapıyor, iş yapmak kolay değil, vakit harcıyorsunuz, problem çözüyorsunuz ve inanın bu saydığım hizmetlerin her biri için ne kadar gayret sarf ediyoruz. Ama bir grupta var ki işi gücü yok bir şey yaptığı da yok sabahtan akşama kadar konuşuyor. Sürekli bir şekilde telkin, olumsuzluklar üretmeye çalışıyorlar. Biz laf üstüne laf koymuyoruz, taş üstüne taş koyuyoruz. Bırakın yapmayı, yıkmasınlar yeter, gölge etmesinler yeter.
Hem yatırımlarımıza saldırılıyor, hem iş makinalarımıza zarar veriliyor, iş adamlarımızdan haraçlar toplanıyor, hem de bakıyorsunuz aynı çevreden insanlar geliyor diyor ki hizmet olmadı diyorlar, niye yeterince hizmet yok diyorlar, e kardeşim sen izin verdin mi hizmetin olmasına" diye konuştu.
AK Parti Ana Yasal değişiklerle, yasal değişikliklerle ve çözüm süreciyle çok farklı bir ortam oluştuğunu belirten Başbakan Yardımcısı Yılmaz, şunları söyledi: "Birileri bunu istismar etmeye çalıştılar, bunu çok farklı yerlere çekmeye çalıştılar ama başaramayacaklar. Halkımızla birlikte biz bu çözüm sürecini inşallah tamamlayacağız. Bu emniyet güven ortamını tehdit edenler, bakın halkın emniyetini diyorum, eskiden ne denirdi "devletin güvenliği" ama biz o zihniyette değiliz.
Biz halkın emniyeti diyoruz, insanın, halkın güvenliği diyoruz ve bunu temin etmeye de kararlıyız. Allahın izniyle hem halkımızın emniyetini, güvenliğini sağlayacağız hem de demokratikleşmeye devam edeceğiz, daha ileri demokratik adımlar atacağız." "Demokrasi bizim ihtiyacımız, hem refahımızı artıracağız hem de özgürlüğümüz arttıracağız" diyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Ama burada altını çizmek isterim, terör ve şiddet kalkınmanın da düşmanıdır, demokrasinin de düşmanıdır, ikisine de zarar verir. İnsanların özgürlüklerini yaşamasına zarar verir, kalkınmamıza, gelişmemize zarar verir ve ona da el birliğiyle karşı çıkmamız lazım.
Bütün partilerin de burada sorumluluk üstlenmesi lazım, bu birtek partinin meselesi değildir. Bütün partiler, sivil toplum kuruluşları, medya, akademik dünya herkes bu konuda net bir tavır sergilemeli. Bu bölgemizde artık yeter demeli."
- "Gençlere bedava internet "
"Artık yeter bu kadar zarar verdiniz bu bölgeye ve en fazla zarar da Kürt halkına ve gençlere veriyor, gençlerin geleceğini karartıyor" diye tepki gösteren Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşte buna engel olmalıyız. Biz ise ne diyoruz işte seçim beyannamemizde gençlere yönelik yeni tekliflerimiz var, bir defa diyoruz ki gençlere bedava internet, hepsine.
Diğer taraftan bir genci bir işletme işe mi aldı diyelim eğer ilk defa işe girmişse bir yıl boyunca maaşı bizden. Örneğin bir genç kardeşimiz işini mi kuracak, 50 bin liraya kadar karşılıksız hibe vereceğiz diyoruz. İşini geliştirmek istiyorsa, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi verelim diyoruz. Köydes ve Beldes gibi Geçdes diye bir program başlatıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
SiirtAk PartiCevdet Yılmaz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.