Bu haber kez okundu.

Aktay, İstanbul'da Yaşayan Arap Aydınlar Çalıştayına Katıldı
banner229

AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay, İstanbul'daki Araplar'ın Türk kardeşleriyle bir araya gelmesinin büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Nasıl Medine'de muhacirler güzel bir örnek yaptılarsa, medeniyetin çıkışını oluşturdularsa eminim sizin buraya hicretiniz de inşallah aynı şekilde yeni medeniyetler çıkaracaktır. Bu medeniyet, tüm Müslümanlar'ın sorunlarını çözecektir." dedi.

Aktay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığınca 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen, "İstanbul'da Yaşayan Arap Aydınlar Çalıştayı"nın açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul'un Türkiye'nin, özgürlüklerin, insan onurunun sembolü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, insani yardım konusunda dünyada ilk sıralarda yer aldığını hatırlatan Aktay, 3,5 milyon Suriyeli'yi ağırlayan Türkiye'nin dünyada insaniyetin, medeniyetin başkenti olduğunu dile getirdi. İstanbul'un sadece insaniyetin değil, kültürün de başkenti olduğunu ifade eden Aktay, İstanbul'un, Osmanlı döneminde de İslam kültürünün başkenti olduğunu vurguladı.

İstanbul'un da Kudüs gibi tüm dinleri ve kültürleri bir araya getirdiğini belirten Aktay, "Şu an Avrupa farklı kültürleri kucakladığından dolayı övünüyor ama bu farklı kültürleri kucaklamak aslında Türk medeniyetinin özelliklerindendir. Tabii ki İstanbul bu konularda çok iyi bir örnektir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.