Bu haber kez okundu.

AK Parti İl Başkanı Çalapkulu'nun "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi" Mesajı
banner229

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çalapkulu, mesajında, kutsal vatan topraklarının korunması uğruna canlarını feda eden şehitleri anmanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti

Çanakkale Savaşın da yaşananların, imanın ve inanmış insanların gücünün teknoloji ve kendilerinden kat kat fazla düşman orduları karşısında neler yapabileceklerinin tüm dünyaya gösterildiği bir kanıt, bir destan olduğuna vurgu yapan AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, şunları kaydetti:"Çanakkale'de yaşananlar, bir milletin bağımsızlığa olan inancının tüm dünya milletlerine ve devletlerine haykırışının vücut bulmasıdır.

Türk milletinin Çanakkale ruhunu 15 Temmuz gecesi bir daha ortaya koyduğunu ifade eden Çalapkulu, “Bu millet için, bu devlet, bu topraklar ve bu bayrak için canını hiç çekinmeden verecek asaletli insanlarımız, kadını ile erkeği ile tankların önlerine, silahların önlerine göğüslerini siper ettiler.

Çanakkale Ruhunun tarihin derinliklerinde yok olacağı düşünenler bir kez daha hezimete uğradılar. İnanıyorum ki 15 Temmuz şehitlerimiz, 18 Mart Şehitlerimizle bir ve beraber olarak bu asil milletin gönüllerinde ilelebet yaşayacaklardır” dedi.

"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103’inci yıldönümünü kutlamanın, vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Çanakkale Zaferi şu anda hepimiz çok daha anlamlı gözüküyor. Bizler belki coğrafyamızda son yaşanan olayları görmesek Çanakkale’de ne olmuş, ne bitmiş, büyüklerimiz, atalarımız bağımsızlığımız için, dinimiz için geleceğimiz için niye bu kadar bedeller ödemiş pekte fazla anlayamıyorduk. Bu vesileyle özellikle Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı harekatını yaşayarak görüyoruz.

İşte Çanakkale’de ecdadımızın neler yaptığını, niçin kanlarını o topraklarla suladığını çok daha iyi idrak ediyoruz. Onların o gün ödediği bedel bugün bizim huzur içinde, özgürce yaşamamıza vesile oldu. İnşallah bizlerde bu sorumluluk içerisinde Türkiye Cumhuriyeti devletimizi ilelebet yaşaması için bu manevi emaneti devam ettireceğiz. 

 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.