Bu haber kez okundu.

AK Parti'de Yeni Yönetim Başvuruları Başladı
banner229

Fuat Özgür Çalapkulu’nun AK Parti İl Başkanı olarak tekrar atanmasının ardından gözler yönetim kurulunun nasıl şekilleneceği konusuna çevrildi.

 Edindiğimiz bilgilere göre atanacak yeni yönetim konusunda bu sene farklı bir yol izlenecek.

2019 seçimlerinde büyük başarı sağlamak için, 13-21 Ocak tarihlerinde yapılacak olan AK Parti Merkez ilçe ve İlçe teşkilatları kongrelerinin ardından, yapılacak olan il başkanlığı kongresinde yönetim kurulu üyesi olmak isteyen vatandaşların AK parti il binasında müracaat formlarını doldurarak başvuru yapabilecekleri öğrenildi.

 Edinilen bilgilere göre, yönetime girmek isteyen vatandaşlarımız bu süreç içerinde il başkanlığına başvurup CV'lerini bırakacakları ve başvurular sonunda bir İsim havuzu oluşturulacağı ve amaçlarının daha güçlü daha dinamik bir yönetim kurulu oluşturmak olduğu öğrenildi.

Önsözünü AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yazdığı teşkilatlara gönderilen 6.Olağan Kongre Rehberinde detayları yer aldı.

Rehberde, teşkilat yöneticilerinin hangi kriterlere göre belirleneceği tek tek sıralandı.

AK Parti'yi 2019 yılında yerel yönetimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve milletvekilliği seçimleri olmak üzere 3 önemli seçimde başarıya ulaştıracak yeni teşkilat yöneticileri şöyle belirlenecek:

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla iştiraklerinde çalışanlardan parti yönetimine üye seçilmeyecek.

Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi bulunanlar yönetimlerde görev almayacak

Akrabalık, hemşeri grubu ya da herhangi bir mensubiyet ön plana çıkarılmayacak Şaibeye, dedikoduya fırsat verilmeyecek

Partinin temel ilkelerine uygun kişiler belirlenecek

Coğrafi ve demografik yapıya uygun yönetimler oluşturulacak

Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri parti organlarına üye olamayacak.

Yönetim kurullarında görev alacak üyeler eğitimli olmalarına önem verilecek.

 Yönetim Kurulu'nun en az yüzde 30'u yüksekokul mezunu olacak.

 İl ve İlçe yönetimleri demografik yapıya uygun şekilde oluşturulacak.

 Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde ekonomik ve sosyal durumu, temsil kabiliyeti dikkate alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmethan 6 yıl önce

kurtalana çok dikkat edilmelidir çünkü gene hep kendi ailesinde ve ailesi geniş olmayan ve de ailesi hep hdp li olan Ak Partiye hiç faydası olmayacak tam tersi zarar verecek bir yönetim listesi oluşturulmaktadır.örneğin kadın kolları ve gençlik kolları başkanları kendi ailesinde seçmiş lütfen buna el atılması lazım yoksa ak partimiz zarar görür saygılar

Avatar
Memet 6 yıl önce

Sayın başkan açıklama güzel İnşaAllah yukarda belirttiğiniz şartlarda olur, ve Siirte yakışır bir liste çıkar. Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Avatar
Hasan 6 yıl önce

Çok yanlış bir metot müracaat eden 300 kişi olabilir seçilecek kişi sayısı belki 30-40 kişidir yine sesi çok çıkan yada paralı yada arabası olan yada bir dernek veya zümrenin yanında olanlardan seçilecekler ehil sesi çok çıkmayan kapasiteli deneyimli ama herşeye el kaldırmayacak kimseleri seçerlermi acaba ben seçileceklerine çok ihtimal vermiyorum zaten böylesi insanlarda müracaat etmezler gibime geliyor haydi hayırlısı