Bu haber kez okundu.

24 KASIM ÖĞRETMEN GÜNÜ ETKİNLİKLERİ, TİLLO İLÇESİNDE DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI
banner229
Siirt’ e Öğretmenler günü kutlamaları, ATATÜRK anıtına çelenk sunulması ve İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay Başkanlığında Öğretmenlerin Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyareti ile başladı.
Öğretmen günü kutlamalarına Tillo İlçesinde devam edildi. İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından Şiirler okundu.
Daha sonra öğretmenlere hitaben bir konuşma yapan Vali Tutulmaz,“İsmail Fakirullah Hz. ve öğrencisi İbrahim Hakkı Hz. nin öğretmen- öğrenci ilişkisine güzel bir örnek oluşturmaları amacıyla, kutlamaların Tillo ilçesinde düzenlediklerini” belirtti.
Öğrencilerin, öğretmenleri örnek aldıklarını ve öğretmenlerinde bunun daha iyi farkına varması gerektiğini belirten Vali Tutulmaz,”Öğretmen sadece sırdan bir kişi değil, onun eğitim verdiği, onlara gelecek kazandırdığı öğrencileri iyi yetiştirmekle toplumda büyük bir saygınlık elde ederler. Böylece öğretmenlerimiz, toplumun geleceğini bizlere sağlıyorlar.
Şayet yetişen öğrenciler iyi yetişmiş topluma faydalı bireyler olmuş ise bunlar öğretmenlerimizin sayesindendir. Aslında burada öğrenci ve öğretmenin karşılıklı olan bağını ifade etmeye çalışıyoruz. Bunun bizim tarihimizde çok iyi örneklerinden biriside Tillo’daki yanı başımızda metfun bulunan büyük zatlardır.
İbrahim Hakkı Hazretleri, hocası İsmail Fakirullah Hazretlerine olan muhabbetini, saygısını ifade eden ışık düzeneği bunu en güzel şekilde gösteriyor. Sizler hepiniz birer öğretmen olarak, Hz. Fakirullah’ın öğrencisine söylediği gibi benim en büyük eserim diye bileceğiniz öğrenciler yetiştirin.”dedi.
Toplumun geleceği, refahı ve huzuru öğretmenlere bağlı olduğunu belirten Vali Tutulmaz, bu kutsal görevi ifa eden öğretmenlerimizin geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetiştirilmesinde de vicdani bir sorumluluklarının olduğunu belirtti. Yapılan konuşmaların ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etti.
Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, emekli öğretmenlere hizmet Şeref belgeleri Vali Mustafa Tutulmaz tarafından verildi.
Tören, Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisinin ardından, öğretmenler onuruna verilen kokteyl’de Vali Mustafa Tutulmaz, masaları tek tek gezerek, öğretmenlere karanfil verdi. Günlerini kutladı. Tilo’daki tören, türbe ziyareti ve dua okunmasıyla birlikte sona erdi.
Öğretmen günü kutlamaları, Siirt Atatürk Stadyumunda Öğretmenler arası düzenlenen Futbol maçı ile son buldu. Öğretmen günü kutlamalarına; Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Garnizon Komutan Vekili Albay Sedat Özkoç, Vali Yardımcısı ve Tillo Kaymakam Vekili Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Ak Parti İl Başkanı Özgur Çalapkulu, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler ile davetliler katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.