Bu haber kez okundu.

Siirt Vilayetler Hizmet Birliği  Anaokulu Öğrencileri Diş Taramasından Geçti
banner229

 Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu  öğrencilerine yönelik Siirt Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesinde  ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi.

Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencilerine yönelik olarak yapılan ağız ve diş sağlığı taraması ve flor jel uygulaması ile, öğrencilerin ağız ve diş sağlıklarını kontrol ederek bilgiler verdi.

Siirt Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Baştabibi Diş Hekimi Şilan Bilek Olğaç, ağız ve diş kontrollerinden önce Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı konusunda görsel slayt sunumu yaparak bilgiler verdi.

Olgaç, ''Her yemekten sonra mutlaka dişlerinizi fırçalamanız gerekmektedir. Okul’a bulunduğunuz zamanlarda dişinizi fırçalayamazsanız. Her yemekten sonra mutlaka ağzınızı su ile çalkalayın eğer yiyecekler dişlerinizde kalır ise dişleriniz çürür ve yemek yerken zorlanırsınız. Bu yüzden mutlaka her yemekten sonra dişlerinizi fırçalamayı unutmayın.'' dedi. Daha sonra tüm öğrencilerin ağız ve diş sağlığı kontrolleri yapıldı.

Kontrol sonunda öğrencilerin dişlerinde meydana gelen ağız sağlığı durumu hakkında bir belge verilerek öğrenci velileri bilgilendirildi.

Siirt Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Orhan Danış,çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda küçük yaşlarda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çekerek, "Biz de Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını fırsat bilerek bu taramayı gerçekleştirdik.

Çok faydalı bir etkinlik oldu. Anaokulu  öğrencilerimiz, ağız ve diş bakımları konusunda bilinçlendirildi. Bu sayede birçok öğrencimiz, diş hekimi korkusunu da yendiğini, Siirt Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi Baştabibi Diş Hekimi Şilan Bilek Olğaç'a ve diş hekimlerine teşekkür etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.