Bu haber kez okundu.

Skoda Türkiye’den Büyükelçi Egemen Bağış’a Özel Teşekkür 
banner229

Skoda otomobillerinin Türkiye distribütörü Yüce Otomotif / Skoda Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Dr. Egemen Bağış’a iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Skoda otomobillerinin Türkiye genelindeki tüm bayi ve şirket üst düzey yöneticilerinden oluşan yaklaşık 150 kişilik heyet, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a bir ziyaret gerçekleştirerek markanın yeni modellerini inceledi. Şirketin yönetim kurulu başkanı Ahmet Yuce Prag’ın ünlü Bricks restoranında heyet onuruna verdiği yemekte Büyükelçi Egemen Bağış‘ın son dört yıl boyunca yaptığı çalışmalarını anlatarak kendisine şükranlarını sundu.

Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden biri olarak da tanınan Ahmet Yuce kulüp Başkanı Dursun Özbek’in Egemen Bağış‘a gönderdiği tüm oyuncuların imzalarını taşıyan formayı hediye ederken, Bağış’ın son dört yılda iki ülke arasındaki ticari ilişkileri Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğanın talimatları çerçevesinde geliştirerek ikili ticaret hacmini 3 milyardan 6,5 milyar dolara çıkardığını, Prag’daki büyükelçilik binasını değiştirerek şanlı bayrağımıza yakışır bir Sefareti ülkemize kazandırdığını, Bağış ve eşi Beyhan hanımın ülkemizi mükemmel bir şekilde temsil ederek Çek iş dünyasının ve siyaset camiasının tüm önderleri ile çok yakın ilişkiler kurduklarını, rahmetli dışişleri Bakanı ihsan Sabri Çağlayangil’in satın aldığı büyükelçilik konut binasını tanıtan bir prestij kitabı yayınlayarak ülkemizi Çeki Cumhuriyeti gündemine taşıdığını ve son olarak Avrupa’da ilk defa bir parka ülkemizin adını verilmesini sağladığını anlatarak Bağış çiftinin çalışmalarını övdü. Ahmet Yuce konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli dostlarım,

Ailem kadar yakın hissettiğim sevgili iş ortaklarımız,

Öncelikle bizleri şereflendiren Prag Büyükelçimiz Devlet ve Avrupa Birliği Eski Bakanımız Sayın Egemen Bağış beyefendiye hoş geldiniz demek istiyorum. 
Ülkemizi Çekya’da başarıyla temsil eden Büyükelçimiz, görevine başladığı tarihten bu yana iki ülke ilişkilerinin gelişmesi yönünde çok önemli adımlar atmıştır. Sayın Büyükelçimizin yoğun çabalarıyla Çekya ile ikili siyasi, ticari ve sosyo-kültürel ilişkilerimizin artarak süreceğine de inancım tamdır. Tüm bu çalışmalarından ötürü Sayın Büyükelçimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Sayın Büyükelçimiz göreve başlamadan önceki 7-8 yıl boyunca iki ülke arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 3 milyar dolar civarında seyrederken, kendisi Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hacmi arttırma ve 5 milyar dolar hedefini tutturma talimatı çerçevesinde çok yoğun çaba harcadı. Bu çabaların sonucunda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 6.5 milyar doları yakaladı. Sayın Büyükelçimizin yoğun çabalarıyla Çekya’nın öndegelen holdinglerinden “PPF Holding”e ait Skoda Grubu, ülkemizde yerleşik Temsa Şirketi’nin %50’sini satın almıştır. Sayın Büyükelçimizin Çek devlet ve iş dünyasının adeta tüm öndegelen şahsiyetleri ile kurduğu ilişkiler de göğsümüzü kabartıyor. 

Sayın Büyükelçimiz, Prag’da şanlı bayrağımıza yakışan yeni ve görkemli bir Büyükelçilik binasını vatandaşlarımızın hizmetine sunarak, Büyükelçiliğin kapılarını  ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımıza açmıştır. Prag’da Sayın Büyükelçimiz sayesinde “Toplum-Devlet barışının” tesis edildiğine şahit olmak şahsım adına gurur vericiydi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümünü kutladığımız 2023 senesi ile Türkiye ve Çekya arasında 1924 yılında tesis edilen diplomatik ilişkilerin yüzüncü yıl dönümü anısına, 2025 yılında yüz yaşına girecek olan, T.C. Prag Büyükelçiliği Konut Binası hakkında Sayın Hanımefendi Beyhan Bağış’ın öncülüğünde ve koordinasyonunda hazırlanan prestij kitabı, Türkiye-Çekya ilişkilerinde kalıcı bir eser olarak tarihe geçti. Yüce Auto Skoda olarak, bu güzide eserin sponsoru olmaktan gurur duyduk.

Sayın Büyükelçimizin Çek Cumhuriyeti Parlamentosu'ndaki girişimleri neticesinde ise, Çek parlamentosundaki tüm partilerin temsil edildiği ve hükümet partisinden (ODS) bir üyenin başkanlığını yürüttüğü “Türkiye-Çekya Parlamentolararası Dostluk Grubu" kuruldu.

Keza Sayın Büyükelçimizin yoğun çabalarıyla Türkiye-Çekya arasında diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 100. Yıldönümü vesilesiyle Prag 6 bölgesinde “Türk-Çek İşbirliği Parkı”nın inşaa edilmesi kararlaştırıldı. Avrupa’nın göbeğinde inşaa edilecek olan ve hepimizi gururlandıracak Parktaki panolarda, diplomatik ilişkileri bir asır önce başlatan Çekoslovakya Cumhurbaşkanı Tomas Masaryk ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe geçmiş sözlerine yer verilecek. Türk-Çek dostluğu açısından bu kalıcı eseri kazandırdıkları için Sayın Büyükelçimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Sevgili dostlarım,

Yüce Auto Skoda kurum kültürünü ve markamızı yurdumuzun her köşesinde başarıyla temsil eden ve bu sayede bizleri gururlandıran, cesaretli, özverili, yurduna ve milletine kendini adamış iş insanları. Aşıklar kenti Prag’da sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

2020 yılında başlayan pandemi, ardından hepimizi yasa boğan depremlerden sonra kuruluşumuzun 70’inci yılında sizlerle bir arada olmak benim için çok özel bir duygu.  Evet çok zor şartların üstesinden geldik, zaman zaman zorlandık ancak dimdik ayakta kaldık. Şimdi ise, hep birlikte inançla, dayanışmayla ve her geçen gün artan gücümüzle gözümüzü ve yönümüzü geleceğe çevirdik.

Bildiğiniz gibi 1989 yılında rahmetli Sayın Orhan Yüce’nin girişimleriyle Skoda markasını Yüce Auto’ya kazandırdık. 2010 yılında Orhan Yüce’nin vefatından sonra bayrağını devraldığım Yüce Auto Skoda olarak bugün tüm Türkiye’ye yayılmış 55 değerli iş ortaklarımızla, sizlerle büyük işler başardık.

En zor şartlarda bile iyi bayi teşkilatı ve yapılanmasıyla Fabrika kanadından da parmakla gösterilen ülke olduk ve ödüller aldık…

Markamızın geldiği noktadaki bu başarıyı siz değerli iş ortaklarımızın özverili çalışması olarak görüyorum. Bu seviyeye ulaşmamızda en büyük etken sizlersiniz. Hepinize bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Doğuş Otomotiv ile 1999 yılında rahmetli Ayhan Şahenk ile başlayan ortaklığımız, dostluğumuz ve karşılıklı güven ilişkimiz Ferit Beyin bayrağı devralmasıyla daha da ileri taşınmıştır.

Bu vesile ile Türkiye’de ve dünyada büyük projelere imza atarak hepimizi gururlandıran ve ortaklığımızın ilk gününden itibaren her daim yanımızda sevgisiyle duran Türkiye’nin en önemli iş insanlarından Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ferit Şahenk’e teşekkürü borç biliyorum. Ayrıca Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu’na, Yönetim Kurulumuzda bulunarak bizlere desteklerini hiç esirgemeyen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gür Çağdaş’a ve Doğuş Otomotiv CFO’su Kerem Talih ile birlikte burada bulunan Doğuş Grubu’nun sevgili yöneticilerine de teşekkürlerimi iletiyorum.

Sevgili iş ortaklarımız,

Şimdi hedefimiz; büyük bir aile anlayışı oluşan bu birliktelikte ve ortaklıkta sağlam duvarımıza bir tuğla koyan hepimizin ortak amacı markamızı daha da ileriye taşımaktır.

Ayrıca bir konuda daha sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar birçok kurum ve kuruluştan sayısız ödül aldım. Bunlar içinde beni en çok mutlu eden ve gurur veren iki ödül markamızı doğrudan ilgilendiriyor.

Bunlardan ilki, ticari yaşamda olduğu kadar sosyal hayata ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine yönelik atılan adımlardan ötürü  30 yıl aradan sonra şahsıma layık görülen Çekya Dışişleri Bakanlığı “Diplomasi Liyakat Madalyası” oldu. Sayın Büyükelçimizin sözkonusu madalyayı aldığım dönemdeki yoğun desteklerini unutmam mümkün değildir. Nitekim bu madalyayı almamda ticari başarılarımız kadar, Türkiye ve Çekya arasında Sayın Büyükelçimiz döneminde tesis edilen yakın ikili siyasi işbirliği de etkili oldu.

Ödüllerden ikincisi ise Skoda Auto tarafından sunulan “Yaşam Boyu Onur Ödülü” idi. Bu iki ödülü de alırken sizlerin katkı ve desteğini bir an olsun aklımdan çıkarmadım. Bunlar bana olduğu kadar sizlere de sunulan ödüllerdi.

Sevgili dostlarım,

Geçtiğimiz günlerde Skoda Auto merkezinden yönetici bir grubu İstanbul’da ağırladık. Ülkemiz için 2024 yılının zor geçeceğinin konuşulduğunu bizlere söylediler. Ben de onlara bizim Türkiye’de öyle ortaklarımız var ki her şeyin üstesinden geliriz dedim. 2024 yılında da 45 bin adet için imzamızı attık. Genel Müdürümüz Zafer Başar liderliğindeki çok değerli ekip arkadaşlarım ve sizlerin de desteği ile bu rakama ulaşacağımızdan hiç kuşkum yok. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeni bir rekora imza atacağımıza ve satışlarımızı 45 bin adet seviyelerine taşıyacağımıza yürekten inanıyorum. Bunu başaracak güç ve inanca sahibiz.

Sevgili ailem;

Sizlerle bir haberi daha paylaşmak istiyorum. Yüce Auto Skoda, üçüncü kez Türkiye’nin En İş Yeri seçildi. Mutlu çalışanlar, mutlu müşteriler her zaman en temel düşüncemiz olmuştur. Bu ortamı sağlayan başta Genel Müdürümüz Zafer Başar olmak üzere tüm Yüce Auto Skoda yöneticilerimize ve çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum.

Dostlarım,

Sizlerden aldığımız güç ile yolumuza sağlam ve kararlı adımlarla devam edeceğiz ve temsil ettiğimiz markamızın bayrağını en üst seviyeye taşımak için hiç durmadan çalışacağız.

Sözlerime son verirken siz değerli iş ortaklarımıza bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Yüce Auto’ya bugüne kadar verdiğiniz desteğe de ayrıca teşekkür ediyorum. Karşılıklı sevgi ve güvene dayanan ilişkilerimizin artarak devam edeceğine olan inancımı da bir kez daha tekrar ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.“

Büyükelçi Dr. Egemen Bağış cevaben yaptığı konuşmada Ahmet Yüce, oğlu Ali Yüce, ortakları Ferit Şahenk ve şirketi genel müdürü Zafer Başar’ın liderliğinde Yüce Otomotiv Skoda Türkiye ailesinin kendisine ve çalışma arkadaşlarına her zaman destek olduklarını vurgulayarak iki ülke arasındaki ilişkilere katkılarından dolayı müteşekkir olduğunu vurguladı. Büyükelçi Bağış Ahmet Yüce’nin 35 yıl aradan sonra Çek Dışişleri Bakanlığı diplomasi liyakat madalyasına layık görülen ilk Türk Vatandaşı olarak göğsümüzü kabarttığını, şirketin 29 Ekim başta olmak üzere tüm ulusal günlerin Çekya’da kutlanma etkinliklerine sponsor olarak büyük destek verdiklerini ve eşi Beyhan hanımın önderliğinde hazırlanan Prag Büyükelçiliği konut binasını tanıtan prestij kitabının tüm masraflarını üstlendiklerini belirtti.

Özellikle çalışanlarına gösterdiği liderlik ve yüksek primlerle örnek bir yöneticilik  sergileyen Ahmet Yuce ve Ferit Şahenk’i tebrik etti. 

Kendisi Fenerbahçeli olsa da Galatasaray Başkanı Dursun Beyin gönderdiği formayı şükranla kabul ettiğini söyleyen Büyükelçi Bağış, Çek Cumhuriyeti’ne gelen tüm takımlarımızı deplasmanda yalnız bırakmamak adına  her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. 

İki ülke arasındaki tarihi bağları ve ticari ilişkileri anlatan Bağış Çekya ile ticaret hacmini artırma hedefleri çerçevesinde tüm iş dünyasına her türlü ihtiyacına Büyükelçiliğin ve Ticaret Müşavirliklerinin destek vereceklerini hatırlatarak, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine gösterdiği güven ve verdiği sorumluk için teşekkür etti ve ikili ticaret hacminin 3 milyardan 6,5 milyar dolara çıkmasının bir tesadüf olmadığını ve potansiyelin çok daha fazla olduğunu vurguladı.

İş dünyasının ihracat öncelikli stratejilerinde Çekya pazarını da gündemlerinde öne almaları çağrısında bulunan Bağış, Prag’da Türk Çek işbirliği parkının 8 Haziran’daki temel atma törenine tüm konukları davet etti ve i gösterilen ilgi nedeniyle teşekkür ederek sözlerine son verdi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özbe öz siirtli 1 hafta önce

bunun haberlerini yapmak o kadar sizi mutlu ediyor memlekete bir yararı olmayan bir çivi çakmamış çakmak için ilgilenmemiş ama seçim zamanlarında gelip hava atan bu kişinin oy talep edebileceği belki sayı olarak 10 kişi ya var ya yok belki sizde onun için oy vermezsiniz HAYDİ ÖMER ÖZER BU YORUMUMU YAYINLA

Misafir Avatar
Mustafa kılınc 1 hafta önce @Özbe öz siirtli

Bu adam yıllar yılı bakanlık yapmış bürokratlık yapmış siirtte ne katkısı olmuş ben siirtli olarak ona teekkür borcum yok hatta hakkımı helal etmiyorum varsa mutlaka vardır çünkü memleketim siirt diyor ve seçimde görünüyorsa kullanıyor demektir kimin elinden iş yapma imkanı var ve o imkanı kendi menfeatine kullanıyoısa Allah ondan hesap sorsun soracakta

Beğenmedim! (0)