Bu haber kez okundu.

Yılbaşı Hindileri Piyasaya Çıktı
banner229
Yeni yıla sayılı günler kalırken köylerde yetiştirilen yılbaşı hindileri, il merkezinde satışa çıktı.
Hindi satıcıları, tanesi 70 ile 80 lira arasında değişen hindilere alıcı beklediğini söylediler. Şehir merkezinde köylü Pazar yeri olmadığından cadde kenarında kurulan alanda hindi sattığını belirten satıcılar, her yıl bu dönemde köyde yetiştirdiği hindileri yılbaşı akşamı için sattığını ifade ettiler.
Satışların düşük olduğundan yakınan Hindi satıcıları, "Bizim için tahsis edilen belirli bir yer olmadığından genellikle seyyar olarak satış yaptıklarını, genellikle yabancı kesimi ailelerin tercih ettiği hindilere bu aralar ilgi yok.
Umutlarımızı son günlere bıraktık. 10 kilo gelen hindileri 70 ile 80 lira arasında satıyoruz. Hindinin yanında tavuk ve horoz da satıyorum. Etleri son derece lezzetli olan hindi, tavuk ve horozları tamamen doğal köy ortamında yetiştiriyoruz" dediler.

Anahtar Kelimeler:
SiirtYılbaşıHindi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.