Bu haber kez okundu.

Tillo'daki Dua Tepesinin Etrafı Çevrildi
banner229
İlimizin yetiştirdiği büyük din alimi ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin hocası İsmail Fakirullah Hazretlerinin sabah erken saatlerde gidip ibadet ettiği dua tepesinde Tillo ilçe belediyesi tarafından düzenlemeler yapıldı.
Zemzemetül Hasya Külliyesinin ilerisinde Botan Vadisine hakim bir tepe olan Dua tepesinin yolu genişletilirken, etrafı da çevrilerek, giriş kapısı yapıldı. Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın Dua tepesinde yapılan duaların kabul edildiği yönünde yaygın bir kanaat olduğunu belirterek “İsmail Fakirullah Hazretleri başta olmak üzere sayısız alimimiz bu tepede dualarını etmişlerdir.
Geçmiş yıllarda kuraklık ve benzeri felaketler yaşandığında gelip burada dua edilmekteydi. Birçok yıl yağmur duası yapıldığında hemen yağmur yağdığı da görülmüştür.
Halen her yıl çok sayıda ziyaretçi gelip burada taşlardan oluşan namazlıkta dua etmektedir. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak, bazı düzenlemeler yaptık. Yolu genişlettik, etrafını çevirdik. Giriş kapısı yaptık. Ayrıca gelen misafirler için de bir oto park yapmayı planlıyoruz.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.