Bu haber kez okundu.

Siirt Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
banner229

Siirt Belediye Meclisi, 31 Mart seçimlerinin ardından Belediye Eş Başkanları Berivan Helen Işık ve Resul Kaçar başkanlığında ilk kez toplandı.

Belediye Eş Başkanları Berivan Helen Işık ve Resul Kaçar başkanlığında gerçekleşen Meclis toplantısına HDP Meclis üyeleri ve Ak Parti meclis üyeleri katıldı.

Gündem öncesinde konuşan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Berivan Helen Işık, yeni dönemin Siirt’imize ve tüm halklarımıza hayırlı olmasını dileyerek, meclisin yeni dönemde uyum içerisinde başarılı geçmesini diledi.

Siirt Belediyesi Eş Başkanı Berivan Helen Işık; “Bir seçim süreci daha geçirdik maalesef eşit şartlarda eşit imkânlarda bir seçim olmadı ve halen bu hukuksuzluk devam etmektedir. Eşit şartlarda bir seçim olmamasına rağmen Siirt halkı 31 Mart itibariyle teveccüh göstererek bizlere görev verdi.

Bugün burada startını vereceğimiz ilk Meclis toplantımızda inşallah bundan sonraki süreçte devam ettireceğiz. Buradan bize bu yetkiyi veren tüm Siirtli hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Halk bizden hizmet bekliyor, yapacak çok işimiz var. Daha önce olduğu gibi bundan sonrada tüm çabamız daha güzel bir Siirt için olacak. Yapacağımız çalışmalarımızı Belediye meclis üyelerimiz ile birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Meclis Başkan Vekilleri, Asıl Katipler, Yedek Katipler ve Daimi Encümenler oy birliği ile seçildi. Yapılan oylamada 1. Meclis Başkan Vekilliğine HDP meclis üyesi Zekeriya Çığır 2. Meclis Başkan Vekilliğine HDP meclis üyesi Gülçin Köneş, Meclis Asil Katip Üyeliklerine HDP meclis üyeleri Hakim Duva, Hasret Arslan, Meclis Yedek Katip Üyeliklerine HDP meclis üyeleri Zelal Şen, Uğur Çakaz ve Daimi Encümenlerine ise HDP meclis üyeleri Musa Kurhan, Zelal Şen ve Süleyman Teymur, İmar Komisyonuna HDP meclis üyeleri Mustafa Mesut Koçak, Gülçin Köneş, Sabri Eker, Ak Parti Meclis üyeleri Muhsin Kebabçı, Alameddin Kaçar, Plan Bütçe Komisyonuna HDP Meclis üyeleri Uğur Çakaz, Hasret Aslan, Haydar Çağlı, Ak Parti Meclis üyeleri Esat Erden ve Mesut Eşin seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.