Bu haber kez okundu.

ŞEYH MUHAMMED EL MÜNKEDİRDE ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ
banner229
Aşırı sıcaklar ilimizde tarihi eserlerde yapılan restorasyon çalışmalarının da aksamasına neden oldu.
Şeyh Muhammed El Münkedir Cami ve türbesinde yürütülen çalışmalara aşırı sıcaklar nedeniyle ara verildi. Çalışmalara on güne kadar tekrar başlanması bekleniyor.
Peygamberimiz Hz. Muhammedîn halasının oğlu veya torunu olduğu belirtilen Şeyh Muhammed El Münkedir Ulus Mahallesinde kendi adını taşıyan bir camide metfun bulunuyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar kapsamında cami yeniden restore edildi.
Caminin restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, türbe imam evi ve avluda tuvalet ve bahçe oluşturma çalışmaları ise devam ediyor. Cami ve türbenin görünümünü bozan civardaki bazı evlerde istimlak edilerek alan genişletildi.
Yine Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Camisinde sürdürülen restorasyon çalışmalarına da aynı gerekçeyle ara verildi. Her iki camide çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.