Bu haber kez okundu.

KOSGEB İl Müdürü Erkılıç, Siirt TSO'da Düzenlenen Girişimcilik Eğitimine Katıldı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanlığı tarafından girişimcilik kurslarına devam ediliyor.

Girişimci adaylarıyla bir araya gelen KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç, girişimci adaylarına girişimciliğin öneminden ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteği hakkında bilgiler verdi.

Erkılıç, Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri ile girişimcilik kültürünün yaygınlaştırmak ve girişimci adaylarını iş planı ile tanıştırarak başarılı işletmeler kurulmasını amaçladıklarını, bu eğitimi alıp yeni işletme kuranların, KOSGEB ’ten 50 BİN TL (geri ödemesiz) HİBE ve 100 BİN TL (geri ödemeli) faizsiz kredi desteği alabileceğini belirtip, aynı zamanda işletmelerin KOSGEB’in diğer destekleri olan; İşbirliği Güçbirliği Desteği, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Desteği, Yurt içi fuar desteği, Yurt dışı iş gezisi, Nitelikli eleman istihdam desteği, Belgelendirme Desteği, Tanıtım Desteği gibi desteklerden faydalanabileceklerini anlattı. 

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, bu eğitimlerin devam edeceğini bu konuda desteklerini esirgemeyen KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç’ın eğitime katılıp girişimcileri bilgilendirdiği için de kendisine teşekkür etti.

Girişimci adayları, KOSGEB işbirliği ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nın böyle bir eğitim düzenleyip Siirt’te yaşayan vatandaşların devlet destekli hibe programlarından geri bırakılmadıkları için KOSGEB ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine teşekkür ederek bilgilendirme sonlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.