Bu haber kez okundu.

HAVA KİRLİLİĞİNİ AZALTMAK İÇİN ALINAN ÖNLEMLER
banner229
İlimizde hava kirliliğini önlemeye yönelik olarak yeni önlemler alındı. İl Mahalli Çevre Kurulunca alınan kararda il merkezinin 1. grup kirli iller, ilçe merkezlerinin tümünün de 2. grup kirli iller arasında yer aldığı belirtilerek bu kirliliğin önlenebilmesi veya minimum düzeye indirilebilmesi için değişik önlemler alınması gerektiği belirtildi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Raci Bülbül mahalli çevre kurulunun aldığı kararların uygulamaya konulduğunu belirtti, Bülbül apartman denetimlerinin başladığını belirterek “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinesinde belediye başkanlığı, il jandarma komutanlığı, il emniyet müdürlüğü ve Defterdarlık tarafından uygun olmayan kömürler konusunda ortak çalışma yapılmaktadır. İlimizde ithal kömür ya da standartlara uygun yerli kömür kullanımına izin vereceğiz.
Şırnak kömürünün kullanımına izin verilmeyecektir. Bu güne kadar yaptığımız denetimlerde karbondioksit oranında standart değerlerin üstünde bir değere rastlanmadı. Ancak partiküler madde oranlarında zaman zaman artışlar görülmektedir. Bu konuda bilgilendirme ve denetim çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecektir.” dedi.
Alınan önlemler arasında Belediye Başkanlığının halkın ve özellikle apartman yöneticilerine yönelik eğitim ile Müftülüğün bu konuda camilerde yapacağı bilgilendirme çalışmaları yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:
SiirtHava Kirliliği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.