Bu haber kez okundu.

Çocuklar Siirt’in Nabzını Renkli Kalemler Gazetesi’nde Tuttu
banner229

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliği ile hayata geçirilen Renkli Kalemler Gazetesi’nin Siirt Kurtalan etabı tamamlandı.

Toplam 12 haftalık bir çalışmanın ardından hazırlanan Renkli Kalemler Gazetesi, TEGV Siirt Kurtalan Öğrenim Birimi’nde düzenlenen şenlikle kamuoyu ile paylaşıldı ve ‘renklikalemler.org’ internet sitesinde yayına girdi.

A’dan Z’ye Çocuklar Tarafından Hazırlanan Gazete

Kurtalan Gazetesinden Abdurrahman Binay’ın gönüllü olarak koçluk yaptığı proje kapsamında çocuklar Siirt Kurtalan’da önemli buldukları olayları haberleştirdi.

Gazetenin manşetini “Son İstasyon: Kurtalan” olarak belirleyen çocuklar, Siirt’in doğal güzelliklerine ve yöreye özgü lezzetlerine yer verdiler.

Gazetede ayrıca çocuklar tarafından Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay ile bir röportaj gerçekleştirildi.

İlk faz çalışmaları 2014’te başlayan Renkli Kalemler projesi, çocukların okuma-yazma alışkanlıklarını ve yaratıcı düşünme yeteneklerini artırmayı amaçlıyor. Renkli Kalemler sürecine katılan çocuklar, deneyimli gazetecilerin koçluğunda yaşadıkları şehirlerde gördükleri olayları haberleştirmeyi öğreniyor.

Süreç sonunda çocuklar mizanpajından fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar kendi ürettikleri Renkli Kalemler isimli yerel gazetelerini kamuoyuyla dijital olarak paylaşıyor.

Medya okuryazarlığı konusunda çocukları bilinçlendiren proje, çocukların özgüven kazanmalarına ve kendilerini özgürce ifade edebilmelerine de yardımcı oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.