Bu haber kez okundu.

İstanbul’daki İki Husumetli Aileyi Kanaat Önderi Şeyh Muiniddin Aydın Barıştırdı
banner229

Ökmen ve Şensoy  aileleri arasında yaşanan tatsız olay sonucu aileler arasında husumet oluşmuştu. İki aile arasında devam eden husumet, Şeyh Muiniddin Aydın ve AK Parti Bursa Milletvekili Hemşehrimiz Muhammed Müfit Aydın'ın tarafları bir araya getirerek sulh sağlamasının ardından barış yemeğiyle son buldu.

“Eğer müminlerden iki grup birbiriyle kavgaya tutuşursa hemen aralarını düzeltin…” ayetinin emrince tarafları İstanbul’daki divanda sulha davet eden Şeyh Muiniddin Aydın, tarafları barıştırdı.

Barış yemeğinde bir konuşma yapan Şeyh Muiniddin Aydın, husumetin insanoğluna yakışmadığı belirterek, husumeti sonlandıran iki aile mensuplarına, “Böylesine köklü, böylesine büyük ve onurlu iki aileyi bir araya getirip barışı gerçekleştirmek bizim için büyük bir sevinçtir. Allah hepinizden razı olsun, sulhunuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Barışın İslam’daki önemine değinerek, sulhu sağlamada emeği geçen herkese teşekkür eden Şeyh Muiniddin Aydın, bu barışın kalıcı olması temennisinde bulundu.

Hep beraber kılınan namazın ardından, şahitler ve Kur’an-ı Kerim huzurunda yemin eden iki aile büyükleri arasında barış sağlandı.

Aile fertlerinin kucaklaşıp helalleşmesinin ardından taraflar hep beraber yemek yedi.

İstanbul Sultanbeyli’de yapılan barış törenine katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hemşehrimiz Muhammed Müfit Aydın yaptığı konuşmada; “Ökmen ve Şensoy ailelerinin barış buluşmasında hemşehrilerimizin kardeşlik ruhunun ömür boyu devam etmesi temennisinde bulunarak, Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” İfadelerini kullandı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.