Bu haber kez okundu.

KATI ATIKLARIN (ÇÖP) TOPLANMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ TOPLANTISI YAPILDI
banner229
Siirt ili Kentsel Çevresel altyapı teknolojilerine (katı atık depolama tesisi ve Atık su Arıtma tesisi) ait iş termin planlarına ilişkin istişare toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali yardımcısı Yunus Koç, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Raci Bülbül, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, İl, ilçe ve belde belediye başkanlıklarından temsilciler katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Mustafa Tutulmaz, daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Siirt için, başta belediye başkanlıkları olmak üzere ilgili tüm kuruluşların görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.
Siirt il genelinde çevrenin temiz tutulması, sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla alt yapı çalışmalarının büyük bir ölçüde tamamlandığını belirten Vali Tutulmaz, “Siirt Belediyesi bünyesinde kurulan ve finansmanının tamamı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan ‘Katı Atık Bertaraf Tesisi’, il genelini kapsayan bir proje olması nedeniyle ilçelerimizde toplanan çöplerin de tesise aktarması gerekiyor. Ancak mevcut tesisin işletilmesi, yaşanan sorunların tüm belediyelerin katılımı ile çözüm odaklı alınacak ortak kararlarla çözülmesi gerektiğini” söyledi.
Vali Tutulmaz, katı atık depolama tesisi ve atık su arıtma tesisi ile ilgili bir ‘birliğin’ kurulması halinde, tüm belediyelerimizin katılımı ile bu sorunun çözüleceğini belirtti. Vali Tutulmaz, birliğin kurulması halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ihtiyaçlar dâhilinde teşvik, kredi ve hibe imkânlarından birliğin yararlanacağını sözlerine ekledi.
Toplantıda; Vali Yardımcısı Başkanlığında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Sekretaryasında her belediyeden bir yetkilinin katılacağı bir kurul oluşturularak, birliğin kurulması ve sürdürülebilir katı atık, su ve atık su yönetimini hayata geçirmek amacıyla çalışmalara başlanmasına karar verildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Siirt Belediye Başkanlığı yetkilileri tarafından yapılan sunum ile toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.