Bu haber kez okundu.

Raporlu İlaçlarda Yaş Sınırı Kalktı Rapor Süreleri Uzatıldı
banner229

Siirt Aile Hekimleri Derneği, 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlarımızın kronik ilaçlarını herhangi bir doktora reçete ettirmeden eczanelerden direkt almaları hakkında Sağlık Bakanlığımızca yeniden değerlendirme yapılarak TÜM YAŞ GRUPLARI İÇİN uzatıldığını duyurdu.

Siirt Aile Hekimleri Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığımızın Covid-19’a yönelik aldığı tedbirler kapsamında; sadece 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlarımızın kronik ilaçlarını herhangi bir doktora reçete ettirmeden eczanelerden direkt almaları hakkında Sağlık Bakanlığımızca yeniden değerlendirme yapılarak TÜM YAŞ GRUPLARI İÇİN uzatılmıştır.

Kronik hastalıkları bulunan TÜM VATANDAŞLARIMIZ raporlu ilaçlarını Aile Sağlığı Merkezlerine/Aile Hekimliği Birimlerine gitmeden ve herhangi bir doktora reçete ettirmeden eczanelerden direkt alabileceklerdir. Ayrıca 01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak tıbbi malzeme raporları, ilaç raporları ve engelli raporları ikinci bir talimata kadar yeniden geçerli kabul edilecektir.

Saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.