Bu haber kez okundu.

Hacı Ahmet Akkoyun Camii Dualarla Açıldı
banner229

Siirt’in Kurtalan Caddesi üzerinde, hayırsever iş insanı Abdülkerim Akkoyun tarafından babası Hacı Ahmet Akkoyun’un adına yaptırılan cami, görkemli bir törenle ibadete açıldı.

Hacı Ahmet Akkoyun Camii’nin açılış törenine; Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, AK Parti eski Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Calapkulu ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, camilerin toplum hayatındaki yerini ve önemini vurgulayarak, bu anlamlı eseri Siirt’e kazandıran Abdülkerim Akkoyun’a teşekkür etti.
Camilerin; birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştiği kutsal mekânlar olduğunu belirten Kızılkaya, emeği geçen tüm hayırseverlere şükranlarını sundu.

Açılış, edilen dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Törenin ardından protokol üyeleri ve davetliler camiyi gezerek incelemelerde bulundu.

“Babamın Adını Yaşatmak İstedim”

Babasının adını yaşatmak amacıyla bu hayır eserini yaptırdığını belirten Abdülkerim Akkoyun, caminin inşasında katkı sunan herkese teşekkür etti. “Rabbim kabul etsin, hayırlara vesile olsun,” ifadelerini kullandı.

Yeni cami, bölge halkının ibadet ihtiyacını karşılamanın yanı sıra sosyal ve kültürel buluşmalara da ev sahipliği yapacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.