Bu haber kez okundu.

Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Başol, Başarılı Ameliyatlar Gerçekleştirmeye Devam Ediyor
banner229

Geçtiğimiz hafta Özel Siirt Hayat Hastanesinde göreve başlayan Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Başol’a vatandaşlar ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen hastaları yoğun ilgi gösterdi.

Özel Siirt Hayat Hastanesinin başarılı Genel Cerrahı Yrd. Doç Dr. Ömer Başol tarafından başarıyla uygulanan kapalı yöntem ile laparaskopik kolesistektomi (safra kesesi) ameliyatları hastaların memnuniyetini artırırken, vatandaşlar kısa sürede günlük yaşamlarına dönebiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle Özel Siirt Hayat Hastanesine başvuran 72 yaşındaki Hasta, Özel Siirt Hayat Hastanesinin başarılı Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç Dr. Ömer Başol tarafından sağlığına kavuşturuldu.

Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Başol, “Hastamız karın ağrısı, karında şişlik, bulantı ve kusma şikayetiyle geldi. Ondan iki gün önce de acil servise başvurmuş. Hastamıza yaptığımız muayenede safra kesesinin ileri derecede ve göbeği altına kadar büyümüş olduğunu gördük.

72 yaşındaki hastaya kapalı yöntem ile laparaskopik kolesistektomi (safra kesesi) ameliyatı yaptıklarını,Erken teşhisin ve müdahalenin önemini vurgulayan Op. Dr. Başol, “Safra kesesinin kangrene giden iltihaplarında hastanın hayatını kurtarır. Hastalarımıza bunu tavsiye ederiz. Böyle bir hastalık olduğunda vakit geçirmeden doktora başvurmalarını öneririz” şeklinde konuştu.

Laparoskopi (kapalı yöntem) ameliyatlarıyla ilgili bilgi veren Özel Siirt Hayat Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç Dr. Ömer Başol "Kapalı yöntem ameliyatlar son 15 yıldır geliştirilmiş yöntemlerdir. Açık yönteme göre en büyük farkı laparoskopi (kapalı yöntem) ameliyatlarında karın açılmıyor. 3 tane en fazla 1 santimetrelik kesilerle karına ulaşarak, özel aletlerle bu ameliyatlar yapılıyor. Ameliyat sonrası yaranın iyileşmesi ve hastanın günlük yaşamına dönmesi daha hızlı oluyor. En önemlisi de kozmetik bir ameliyat. Yara izleri çok daha minimal düzeyde oluyor" dedi.

Kapalı yöntem ameliyatlarda yelpazenin oldukça geniş olduğunu kaydeden Dr.Başol, "Kapalı yöntemle reflü ameliyatları yapıyoruz. Gastroözofagiyal reflüde cerrahi operasyon yapıyoruz. Kapalı fıtık ameliyatları yapıyoruz. Kapalı safra kesesi ameliyatları yapıyoruz. Apandisit ameliyatları yapıyoruz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.