Bu haber kez okundu.

Yazar Tecelli Sırma’nın Uluslararası Tanırlılığı Artıyor
banner229

Bu güne kadar yazdığı öykülerle yurt içinde ve yurt dışında geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan hemşerimiz Araştırmacı Yazar Tecelli Sercan Sırmanın uluslararası tanınırlığı artıyor. 
İletişim Yayınları tarafından yayımlanan romanı “Ortadoğu’nun sorunları etrafında örülen aşk, dostluk, savaş, iyilik ve kötülüğün birbiri içine geçtiği bir yolculuğu anlatıyor.
Kaleme aldığı çok sayıda öykü kitapları çok değişik dillere çevrilen Sırma’nın ilk romanı “İyiliği ve Kötülüğü Bilme Ağacı” da büyük ilgi gördü.
Türk okuyucusunun büyük bir beğeni ile okuduğu romanla ilgili olarak Azerbaycan dilinde yazılan 19 sayfalık geniş bir tahlil Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin yayınladığı Edebiyat Dergisinde yer aldı.
Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Nizami Genjavi Edebiyat Enstitüsü’nden Prof. Dr. Salide Şerifova’nın yazdığı 19 sayfalık değerlendirme yazısı aynı zamanda ‘Dergipark‘ internet sitesinde yayınlandı.
Edebiyat çevreleri hem dergipark ( TÜBİTAK ULAKBİM ‘in sitesi)  bilimsel bir değerlendirme makalesi olarak kabul edilmesi hem de başka bir ülkede kitabın değerli görülmesi Türk Edebiyatı ve yazarı açısından çok önemli olarak görmektedir. 
İnceleme ve tahlilin yakın bir zamanda makale Azarbeycan dilinde Türkçeye çevrileceği öğrenildi.
WANSA ÖYKÜLERİ”Nİ BÜTÜN DÜNYA OKUYOR
Yazar sırmanın daha önce kaleme aldığı "Wansa Öyküleri” Türkiye’de dünya edebiyatı serisinde satış rekorları kırmış ayrıca Amerika Birleşik Devletlerinin en büyük yayın evi olan "Amazon” yayınlarında e-Kitap olarak, İngilizce 20 ülkede yayınlanış ve dünyanın birçok ülkesinde kitap büyük bir ilgi görmüştü.
“Dünya Edebiyatında adından söz ettiren bu kitap, aynı zamanda Türkiye’ in tanıtımında da büyük bir katkı sağlıyor.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.