Bu haber kez okundu.

Yaralı Bulunan Kuzgun Kuş Tedavisinin Ardından Doğaya Salındı
banner229

Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt İl Şube Müdürlüğü tarafından tedavi altına alınan  Kuzgun kuşu  (Corvus corax) doğal yaşam ortamına geri kavuştu… Kuzgun kuşu Siirt İli Merkez İlçe yakınlarında bulundu.

DKMP Siirt İl Şube Müdürlüğüne vatandaşlar tarafından gelen ihbar üzerine Siirt İli Merkez İlçe mevkiisine giden Siirt İl Şube Müdürlüğü personeli vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kuzgun’u muhafaza altına alarak veteriner kliniğine götürdü.

DKMP Siirt İl Şube Müdürü Nevzat Amcalar, Güçten düşmüş olduğu tespit edilen Kuzgun veteriner hekimce gerekli tedavisi ve rehabilitasyonu tamamlanarak Şube Müdürlüğü personelince yeniden yaşam alanına salındı.

Yaban hayvanlarının korunmasında bölgemizde Siirt DKMP İl Şube Müdürlüğü ve av koruma ekipleri yoğun çaba sarf etmektedirler. Duyarlı vatandaşlarımızın ihbarı sonrasında, ekiplerimiz en kısa sürede ihbar edilen noktaya hareket ediyor ve yaralı yaban hayvanlarını tedavi merkezine naklediyoruz.

Burada gerekli tedavi ve bakımları sonrasında, yaban hayvanları yeterli erişkinliğe ulaşmaları sonrasında özellikle iç ve dış parazitleri yapıldıktan sonra tekrar ait oldukları doğal yaşam ortamlarına salınmaktadır.

Vatandaşlarımızın doğada bulunan yavru yaban hayvanlarının hemen alınmamasını, özellikle bir müddet beklenerek annesinin yakınlarda olabileceğini unutmamalarını gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.