Bu haber kez okundu.

Yaban Hayvanlarına Yem Bıraktılar
banner229

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü personelleri ile Eti Bakır Maden Ocağı İşletmesi çalışanları kış şartlarının yaşandığı Siirt İli Şirvan İlçesi Maden Köyünde yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarına yem bıraktı.

Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde yoğun geçen kış şartlarında yaban hayvanlarının besin ihtiyacının karşılanması ve yaban hayvanları ile insan çatışmasının önüne geçilmesi maksadıyla yaban hayatında Siirt İli Şirvan İlçesi Maden Köyünde Eti Bakır Maden Ocağı İşletmesi çalışanları ile beraber 400 kg besi yemi, 200 kg pazar artığı, yemek artığı, ekmek ile yemleme çalışmaları yapıldı.

Yemleme çalışmalarıyla aç kalan hayvanların yerleşim yerlerine yaklaşarak can ve mal kayıplarına sebep olmaları engellenirken, yaban hayvanları popülasyonun da desteklenmesi amaçlanıyor.

Siirt İli içerisinde yaşanan kış şartları nedeniyle doğada yiyecek bulmaya zorlanan hayvanlara Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü tarafından 2000 kg besi yemi (buğday, arpa, mısır vb.), yemek artığı, 1500 kg pazar artığı, ekmek yem Merkez İlçe olmak üzereTillo,Şirvan,Pervari,Kurtalan,Eruh,Baykan ilçelerine ve köylerinin yüksek rakımlı bölgelerine bırakıldı.

Yemleme yapılan alanlarda yaban hayvanlarının kolay avlanmasına neden olabileceğinden söz konusu alanlarda koruma çalışmalarına ağırlık verilmektedir. Yaban hayatının desteklenmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.