Bu haber kez okundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun ‘Dünya Kadınlar Günü’ Kutlama Mesajı
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacı Bektaşoğlu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Hacıbektaşoğlu mesajında; “Sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. 

Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde en önemli pay kadınlarımızındır.
Türk tarihinde kadın daima etkin ve önemli rol üstlenmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda vatanın bağımsızlığı için cesurca cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra toplumsal hayatın her alanında yerini almıştır. Dolayısıyla Anadolu kadını, her türlü saygıyı hak etmektedir.
Peygamber efendimizin (SAV) ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözüyle; yüce dinimizin özellikle anne olan kadına ne kadar önem ve saygınlık verdiğini göstermiştir.

Kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet olayları hepimizi derinden üzmekte ve toplumumuzu yaralamaktadır. Bir insanlık suçu olarak gördüğümüz kadına yönelik her türlü fiziki ve ruhsal şiddeti kınıyorum.
Bu kapsamda ilgili kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve bütün bireylere önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Devletimiz, bütün kurum ve kuruluşlarıyla her daim kadınlarımızın yanındadır, yanında olacaktır.

Bu duygularla, başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere sevginin, şefkatin ve hoşgörünün kaynağı olmuş tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.