Bu haber kez okundu.

Vakıflar Müdürlüğüne Ait İşhanının İhalesi Yapıldı
banner229

Aydınlar caddesi üzerinde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait arsanın ihalesi 26 Kasım’da yapıldı. İhaleyi Siirtli bir firmanın aldığı öğrenildi.

Yaklaşık 20 yıldan beri atıl durumda bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Güres Caddesi ile Aydınlar Caddesi arasında kalan  altın değerindeki arazinin ihalesi 26 Kasım'da yapıldı. 

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç'ın yoğun gayretleriyle yıllardır atıl ve kötü bir görünümde olan işhanı yeni yapılacak projesi ile Siirt'e güzel bir eser kazandırılacak.

Bu arazinin modern bir alış merkezi olarak değerlendirilmesi için bu güne kadar çok defa ihaleye çıkan, ancak konulan ağır şartlar nedeniyle  ekonomik bulunmadığından dolayı talip çıkmayan bu arazi bir önceki ihale şartları revize edilerek, tekrar ihalesi yapıldı. 26 Kasım’da yapılan ihaleyi Siirtli firma aldı.

Yap işlet devret modeli ile yapılan ihale şartnamesinde 3 yılı inşaat olmak üzere 30 yıl olan ihalede süre 49 yıla çıkarıldı. 102 milyon 656 milyon 072 TL tutarındaki alış veriş merkezinin ihalesi 26 Kasım 2021 tarihinde Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünde yapıldı. İhaleyi alan Siirtli firma Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünün yer tesliminin ardından inşaat çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, konu ile yaptığı açıklamada, 26 Kasım'da Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünde yapılan ihaleyi Siirtli bir firmanın kazandığını belirtterek, ihaleyi alan firma ilimize yakışır proje hazırladığını ve yaklaşık 150 Milyon TL bir yatırım yapacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 2 yıl önce

Siirtli firma bu parayı fabrikaya yatırsaydı keşke, kalkınma üretimle gerçekleşir, tüketimle Siirt bir yere varamaz...