Bu haber kez okundu.

Vaka Sayılarında Düşüş Devam Ediyor
banner229

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, 11-17 Eylül'de illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "11-17 Eylül arasındaki haftada Siirt’te ki pozitif vaka sayısını yüz binde bir esasına göre 74.91 olarak duyurdu. Bu oran geçtiğimiz hafta 84.27 olarak açıklanmıştı. Bu oranla Pozitif vaka sayısında düşüşün devam ettiği ancak hız kestiği görülüyor.

Geçmiş haftalarda düşüş hızı çok daha yüksekti. Bu hafta açıklanan veriye göre ilimizde haftalık vaka sayısı 2480, günlük vaka sayısı ise 35 olarak gerçeklemiş oldu.

İLİMİZİN AŞI ORANI AÇIKLANDI

Siirt’te iki doz covid-19 aşısı olanların oranı yüzde 50.7 olarak duyuruldu. Bu oran dün yüzde 50.2 olarak açıklanmıştı.Dünden bu yana aşılama oranı yüzde yarım oranında artmış oldu. Aşılama oranlarının bu hızla gitmesi halinde ortalama üç aya yakın bir zaman diliminde ancak güvenli illeri gösteren mavi iller kategorisine geçmiş olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.