Bu haber kez okundu.

Tarımsal Biyoteknoloji Modelinde Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Geliştirilmesi Proje Eğitimi Etkinliği Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesinde, ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen ve Siirt üniversitesi ile birlikte 6 üniversitenin paydaş olduğu “Türkiye'de Tarımsal Biyoteknoloji Alanında Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Faaliyetlerinin Artırılmasına Yönelik Farkındalık Çalışmaları” projesi kapsamında proje kazanımlarını yaygınlaştırma semineri düzenlendi.

Siirt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen online seminer, proje koordinatörü Prof. Dr. Sümer Aras ve projenin üniversitemiz temsilcisi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Behcet İnal’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Online seminer, Siirt Üniversitesi Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği temsilcisi Doç. Dr. Fevzi Hansu ve Ankara TTO Koordinatörü Fatih Tunca’nın sunumları ile tamamlandı.

Seminere; Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çetin Karademir, üniversitemiz öğretim elemanları, çeşitli kurum ve kuruluşlardan akademisyenler, araştırmacılar, lisansüstü ve lisans öğrencileri katıldı. Yine üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan online etkinliğin ikincisinin 23 Şubat 2021’de, 14.00-16.00 saatleri arasında düzenlenmesi planlanıyor.

Tarımsal Biyoteknoloji modelinde üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen  “Türkiye'de Tarımsal Biyoteknoloji Alanında Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Faaliyetlerinin Artırılmasına Yönelik Farkındalık Çalışmaları” projesinde, Siirt Üniversitesi dışında yürütücü olarak Ankara Üniversitesi, partner olarak da Atatürk, Bolu Abant İzzet Baysal, Çukurova, Erzurum Teknik ve Michigan State Üniversiteleri yer alıyor.

Üniversite-sanayi işbirliği konusunda tecrübe paylaşımı, yol haritasının çizilmesi, finansman, ürün geliştirme, lansman, pazarlama ve ürün yönetimi gibi konuların ele alındığı projede; başarılı tarımsal biyoteknoloji ürün örnekleri de değerlendiriliyor. Projenin ikinci ayağında da partner üniversiteler ile yapılacak olan tecrübe paylaşımı  toplantılarında bölgesel dinamiklerin belirlenmesi hedefleniyor.

Projede Siirt Üniversitesi’ni Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Behcet İnal ve Dr. Öğr. Üyesi Harun Bektaş temsil etmektedir. Seminerlere ve proje detaylarına ait bilgilere  http://www.agribiotechturkey.com/   web adresinden ulaşılabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.