Bu haber kez okundu.

Siirt’te Kadınlara Gül ve Broşür Dağıtıldı
banner229

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında toplumsal farkındalığın artırılması için Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğü MADO kavşağında stant açtı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Siirt İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde Mado Kavşağında stantlar kurularak KADES uygulaması ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi hizmetleri hakkında vatandaşlara broşür ve Gül dağıtarak bilgilendirme yaptı.

Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Gökhan Marakçı standı gezerek yaptığı açıklamada; Toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediğimiz farkındalık çalışmalarımızla kamusal alanlarda stant kurulacağı ve kadına yönelik şiddet kapsamında afiş ve broşür dağıtımlarımız devam etmektedir.

Marakçı,şiddete maruz kalsın gerekse kalmasın tüm kadınlarım KADES uygulamasını indirmesi gerektiğini kaydetti. Bu tür etkinliklerle kadına karşı şiddetle mücadele etmek ve bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Marakçı: “Kadına şiddetin bireysel değil toplumu ilgilendiren bir konudur.
Toplum olarak bu konuda topyekun mücadele ettiğimizde ve duruşumuzu güçlü bir şekilde sergilediğimizde kadına karşı şiddeti en aza indirebiliriz, kadın cinayetlerini sıfırlayabiliriz.

Burada ayrıca KADES uygulaması tanıtıyoruz. Bu aplikasyonu gerek şiddete maruz kalsın gerekse kalmasın tüm kadınlarımızın indirmesini istiyoruz. Şiddete maruz kaldıklarında veya şiddete maruz kalan birisini gördükleri zaman bu aplikasyonu kullanarak kollu güçlerimizden yardım isteyebilirler" dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.