Bu haber kez okundu.

Siirt'te Tarla Faresi Sörveyleri ve Eğitimi Başladı
banner229

Siirt Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde konunun sorumlu teknik personelleri tarafından tahıl ve baklagil alanlarında büyük oranlarda hasarlara sebep olan tarla farelerinin arazide kontrolleri yapıldı.

Konu ile ilgili arazi çalışmalarında tarla faresi tespit ve mücadelesi konusunda çiftçiler bilgilendirilmektedir. Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personellerince çiftçilere eğitimler teorik ve uygulamalı olarak verildi.

Büyük alanlarda en etkin mücadele yöntemi olan zehirli buğday (çinko fosfor – rodentisit) il müdürlüğünce hazırlandı. Zehirli buğday tarlaya atılmak üzere çiftçiler tarafından il ve ilçe müdürlüklerinden temin edilebilecektir.

Arazi çalışmaları teknik personel tarafından aralıksız devam edecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.