Bu haber kez okundu.

Siirt'te Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
banner229

 Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ve Kurtalan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte, Siirt İl Merkezinde, Kurtalan İlçe Merkezinde ve Kayabağlar Beldesinde ikamet eden (3) şüphelinin ikamet ettikleri ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince; Siirt İl Merkezinde C.K. ile Kurtalan İlçe Merkezinde ikamet eden M.Ö. ve S.N. isimli (3) şüphelinin, haksız kazanç elde etmek amacıyla ellerinde bulundurdukları ruhsatsız silah ve mühimmatları satmak için müşteri arayışında oldukları yönünde istihbari bilgiler elde edilmiştir.
Bu kapsamda; Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ve Kurtalan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte,  Siirt İl Merkezinde, Kurtalan İlçe Merkezinde ve Kayabağlar Beldesinde ikamet eden (3) şüphelinin ikamet ettikleri ev ve eklentilerinde arama faaliyeti icra edilmiş, S.N. isimli şüphelinin ev ve eklentilerinde yapılan aramada;
-    (1) adet Kaleşnikof Marka 7,62 mm otomatik piyade tüfeği,
-    (1) adet glock marka 9 mm ruhsatsız tabanca, 
-    (1)  adet baretta marka 7,65 mm tabanca,
-    (3) adet kaleşnikof marka silaha ait şarjör,
-    (220) adet kaleşnikof piyade tüfeğine ait dolu fişek,
-    (244) adet 9 mm tabanca fişeği,
-    (38) adet 7,65 mm tabanca fişeği,
-    (3) adet glock marka tabanca şarjörü,
-    (3) adet baretta marka tabanca şarjörü,
-    (1) adet kaleşnikof marka silaha ait silah üstüdürbün,
-    (19) adet tabancalara ait susturucu aparatı,
-    (1)  adet kaleşnikof marka silaha ait üst kapak takımı,
-    (1) adet cep telefonu ele geçirilmiştir.

Söz konusu olayla ilgili olarak ele geçirilen 6136 sayılı kanun kapsamında yer alan Ateşli Silah, Bıçak ve Mühimmatlara el konularak Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek, alınan talimatlar doğrultusunda şüpheli S.N. isimli şahıs gözaltına alınmış olup, hakkında gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
SİİRT VALİLİĞİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.