Bu haber kez okundu.

Siirt'te Kitap Kurdu Satranç Turnuvasında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
banner229

Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Gençlik Merkezimizde “Kitap Kurdu Satranç Turnuvası” düzenlendi.5 farklı kategoride gerçekleşen turnuvada 116 sporcu ter döktü dereceye girenlere ödülleri İl Müdürümüz Hayati Kısacık, İl Kültür Turizm Müdürü İrfan Tekin tarafından verildi.

Gençlik Merkezinde düzenlenen ve iki gün süren turnuvaya çeşitli yaş gruplarından toplam 116 sporcu katıldı. Turnuvanın sona ermesi nedeniyle Gençlik Merkezinde bir ödül töreni düzenlendi.

Turnuva hakkında bilgi veren satranç federasyonu il temsilcisi  Serdar Özyeşil; ” İki gün süren satranç turnuvamızda 6 tur da 5 kategoriden oluşan farklı yaş gruplarında 8 yaş ile 16 yaş grupları arasında toplam 116 sporcumuz yarıştı.Eleme olmadan 6 turda tüm sporcular oynadı.

Her yaş grubunun ilk dördüne özel ödül verilecektir. Diğer tüm öğrencilere il Halk kütüphanesi tarafından kitap hediye edilecektir. Sonuç itibariyle tüm sporculara ödül verildi.” Dedi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşegül Çayır ” Kütüphane kapsamında sürekli etkinlikler düzenlemekteyiz. Bugünde satranç etkinliğine katıldık. Amacımız kütüphaneyi tanıtmak ve çocuklara sosyal etkinlikler düzenlemektir. Tüm öğrencilere ve velilere kitap hediye ederek hem çocukları mutlu etmek hemde kitap okumayı arttırmak için bu etkinlik fayda sağlıyor. ” şeklinde konuştu.

 İl Kültür ve Turizm müdürlüğüne bağlı Halk kütüphanesi, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü iş birliği ve satranç federasyonu ile beraber düzenlemiş olduğu satranç turnuvasının sona erdiğini belirten il Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin “Toplamda 116 yarışmacının hepsine il Halk Kütüphanesi olarak hediyemiz oldu. Ayrıca ilk 5 kategoride derece alan sporcularımıza da özel hediyeler verildi. Asıl amacımız kütüphaneden bahsetmek ve yapmış olduğumuz kültürel etkinlikleri tanıtmaktır.” Dedi

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Gençlik ve Spor il Müdürü Hayati Kısacık ve  İl Kültür ve Turizm müdürü İrfan Tekin tarafından verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.