Bu haber kez okundu.

Siirt'te Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Seminerleri Başladı
banner229

Siirt İl Müftülüğü 2022 yılında hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik seminer düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu veya özel şirketlerle hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri başladı. Bu kapsamda Siirt Müftülüğü, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik seminer düzenledi.

Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı  Camiinde düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu , hacı adaylarını tebrik ederek, “Pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra mübarek beldelere gitmek siz değerli kardeşlerime nasip olacak inşallah.

Birçok kişi hasretle beklerken kurada siz çıktınız, buna çok şükretmeli ve daha şimdiden maddi manevi hazırlıklara başlamalısınız. Sizlere Hac farizası  boyunca sabrı tavsiye ediyorum. Sizin, hacı adaylarımıza karşı göstereceğiniz sabrınız ve samimiyetiniz en büyük azığınız olacaktır. Sabır varsa sizin için de hacı adaylarımız için de hac ibadeti kolaylaşacaktır. Hac sabırdır ve sabır olmadan oradaki organizasyonun başarılı olması mümkün değildir” dedi.

İlimizden Diyanet 33, Acentalar 47 olmak üzere 80 kontenjan ayrılmış olup, kesin kayıt yaptıran Diyanet 32, Acenta 31,Toplam 63 hacı adayı kutsal topraklara gidecektir.

Diyanet Hacıları 20.06.2022’de Saat 11:00’de müftülük önünden düzenlecek tören ile Diyarbakır havalımanının ardından İlk olarak Medine’ye geçecek, dönüş 27 Temmuz 2022 olarak açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.