Bu haber kez okundu.

Siirt'te “Çök, Kapan, Tutun” Tatbikatı Gerçekleştirildi
banner229

Türkiye geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de "çök kapan tutun" tatbikatı yapıldı. Düzce depreminin gerçekleştiği saat olan 18.57 de gerçekleştirilen tatbikatta çök kapan tutun hareketi yapıldı.

Siirt’te, Siirt Park Avm'de yapılan tatbikatta Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Vali yardımcısı Abdülhamit Mutlu ve AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun’dan tatbikat hakkında bilgi aldı.

Vali Hacıbektaşoğlu bu konuda AFAD a paydaş olan UMKE, Kızılay ve İHH’nın stantları gezdi ve bilgi aldı. Saat 18.57 de sirenlerin çalması ile birlikte Vali Hacıbektaşoğlu, davetliler ile Avm müşterileri çök kapan tutun hareketini yaptı.

Tatbikatın ardından il Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından bir dua okundu.

Tatbikatı değerlendiren Vali Hacıbektaşoğlu, ülkemizin önemli bir bölümünün deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.