Bu haber kez okundu.

SİİRT MİLLETVEKİLİ AKTAY, SUDAN HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ
banner229
 Sudan Milli Akademisi ve Hayrat Vakfı heyeti Ak Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.
Sudan’lı Aile bakanı, milletvekilleri, Üniversite Rektörleri ve düşünce kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu heyet Aktay’a Türkiye’nin dış politikası ve mevcut durumu üzerine sorular yöneltti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmede, iki ülkenin ilişkileri ve dünyada yaşanan gelişmeler değerlendirildi.
Türkiye’nin dış politikası hakkında heyete bilgi veren Aktay, Türkiye’nin kozmopolit yapısının ve kültürel zenginliğinin önemine vurgu yaparak, AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’de yapılan demokratik reformlar ve ekonomik ve sosyal dönüşümü anlattı.
Türkiye’nin yaşadığı bu dönüşüm sayesinde çok önemli sorunları çözmüş olduğunu, bilhassa Kürt sorununun çözülmüş olduğunu, ancak Kürt sorununu sürekli var kılarak kendine bir alan açmaya çalışan terör örgütü sorununu halen çözememiş olduklarını anlattı.
Türkiye’nin bazı yabancı medyada yer aldığı gibi savaşının Kürtlere karşı değil kökü dışarıda olan ve Türkiye düşmanlarına hizmet vermekte olan silahlı terör örgütüne karşı olduğunu anlattı.
Aktay, buna karşılık terör örgütünün kendi terörüne ve varlığına meşruiyet kazandırabilmek için kendisiyle Kürt halkı arasında bir özdeşlik kurmaya çalıştığını, bunun ise basit bir yalan olduğunu söyledi.
Türkiye’nin Dış politikasının elbette ki Türkiye’nin çıkarlarını gözetmek durumunda olduğunu ama buna mukabil, bu çıkarların insani değerlerden tamamen ayrı düşünülmesinin başka bir tuzak olduğunu anlatan Aktay’a Sudanlı heyet Türkiye’nin haksız yaptırımlara ve ambargoya maruz olan Sudan’la daha iyi ilişkiler kurması yönünde neler yapılabileceğini sordu.
Bu konuda gerek hükümetler arası düzeyde gerek iş dünyası düzeyinde arzulanan ilişki düzeyinin mevcut olmadığını ifade eden Sudan’lı heyete Aktay da, Sudan’la özellikle iş dünyası düzeyinde daha iyi ilişkilerin geliştirilesine ihtiyaç var ve bu ihtiyacı da bilhassa sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde ve kılavuzluğunda daha iyi bir aşamaya taşımak mümkün diye konuştu.
Heyet üyelerinin diğer sorularını da yanıtlayan Milletvekili Yasin Aktay, bu tür ziyaretlerin önemine vurgu yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.