Bu haber kez okundu.

"Siirt Battaniyesi" Alanında Faraç İtil Sanatçı Tanıtma Kartı Aldı
banner229

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu'nun bu yılki çalışmaları tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan kurul toplantısında, ‘Siirt Battaniyesi’ alanında Faraç İtil Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olarak Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazandı.

Geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek, yeni ustalar yetiştirmek, geleneksel sanatların üretimlerini ve görünürlüğünü arttırarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla her yıl gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu’nun 2022 yılı birinci dönem değerlendirmeleri tamamlandı.

30 Mayıs-17 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Değerlendirme Kurulunda yapılan değerlendirmeler sonucu Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olmaya ve sanatçı tanıtma kartı almaya hak kazananlar arasında ‘Siirt Battaniyesi’ alanında Faraç İtil Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olarak Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.