Bu haber kez okundu.

Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Özgür Aydın’ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı
banner229

Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Özgür Aydın, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Dr. Aydın yayınladığı mesajında;İş bilmez bazı doktor düşmanı bürokratların yanlış yönlendirmeleriyle, doktorlara yönelik yanlış politikalardan acilen vazgeçilmelidir. Bakanlığımız tüm STK’ları muhatap alıp sahanın sesine kulak vermelidir. “Giden gitsin” demekle sorunların çözülmeyeceği ve iş barışını bozacağı bilinmelidir. Bazı meslek gruplarının özlük hakları sessiz sedasız iyileştirilirken, doktorların sürekli basınla halk önüne atılması hakkaniyetle bağdaşmamaktadır.

Bugün Sayın Sağlık Bakanımızdan sadece soyut söylemler değil, bu söylemlerin somut adımlara dönüştürülmesini bekliyoruz. Bugün onbinlerce doktor iş bırakıyorsa, durumun ciddiyeti idrak edilmelidir.

Doktorların taleplerinin sadece “Para” olarak lanse edilmesi çok yanlış bir durumdur. Bizim taleplerimizin en başında sağlıkta şiddeti önleyecek yasal düzenlemelerin yapılması ve iş güvencesinin sağlanması yer almaktadır. Sürekli artan iş yükü, komplikasyonlar nedeniyle açılan milyonluk davalar, vatandaşlara sorumluluk yüklenmemesi, aile hekimlerini mağdur eden yeni Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği sorunların en başında gelmektedir.

Tüm bu sorunlarımızın ortak akılla, masaya tüm STK’ların davet edilmesiyle çözüleceğine inanıyoruz. Sözlerime son verirken tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Saygılarımla.

Dr. Özgür AYDIN

 Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.