Bu haber kez okundu.

Osman Ören Duyurdu İlimizde Olgunlaşma Enstitüsü Kuruluyor...
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Beş ilde olgunlaşma enstitüsü kurulacağını ve ilimizinde bu iller arasında olduğunu söyledi.

Ören, Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer tarafından bugün yapılan açıklamada; "Siirt,Balıkesir, Edirne, Kastamonu ve Zonguldak’a birer olgunlaşma enstitüsü kurulacağının müjdesinin verildiğini belirterek, Enstitünün ilimize kurulacak olmasından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e teşekkür etti.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ NEDİR?

Olgunlaştırma enstitüsü kızlara biçki, dikiş ev ekonomisi vs. öğreterek meslek sahibi olmalarını amaçlayan MEB’e bağlı bir kurumdur.
Geleneksel el sanatlarının gelecek kuşaklara aktarılması ve böylece Türk kültürünün yarınlara taşınması amaç edinilmiştir. Olgunlaşma enstitüleri girişimci, yetenekli, inovatif, nitelikli birey yetiştirmek üzere kurulmuştur. Kız teknik öğretim olgunlaşma enstitülerinin web tarafından belirlenen bazı bölümlerine en az lise ve meslek lisesi mezunları alınır.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ HANGİ İLLERDE VAR?

Türkiye'de şu anda 24 adet olgunlaşma enstitüsü bulunuyor. Yeni illerin de eklenmesiyle birlikte sayı 29'a çıkmış olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.