Bu haber kez okundu.

Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı Eğitimi Verildi
banner229

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda ilköğretim ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilere gıda güvenilirliği ve gıda israfı eğitimi verildi. Pandemi tedbirleri gereği ara verilmiş olan “Okullarda Güvenilir Gıda Eğitimleri” ne tekrar başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2018-2022 Stratejik Planı kapsamında “Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek” hedefi doğrultusunda Siirt ili eğitim kurumlarında kontrol görevlileri tarafından “Gıda Güvenilirliği ve İsraf” konulu eğitimler verildi.

Yılsonuna kadar tüm okullara ulaşacak şekilde planlanan eğitim faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Eğitim faaliyetlerine öğrenciler yüksek katılım ve ilgi göstermektedirler. Gıda alanında bilgi ve bilinç düzeyi giderek artmaktadır. Eğitimler de öğrencilere güvenli gıda ve gıda israfı konusunda bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yapılmaktadır.

Öğrencilerin pandemi sonrası okullara gitmeye başlaması ile beraber merkez ilçede 15 okulda 451 öğrenciye, Kurtalan ilçesinde 2 okulda 101 öğrenciye, Eruh ilçesinde 2 okulda 80 öğrenciye, Baykan İlçesinde 4 okulda165 öğrenciye, Pervari ilçesinde 2 okulda 49 öğrenciye, Tillo ilçesinde 3 okulda 380 öğrenciye ve Şirvan ilçesinde 2 okulda 28 öğrenciye toplam 30 okuldan 1254 öğrenciye eğitim verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.