Bu haber kez okundu.

Minik Öğrencilerden İtfaiyecilere Sürpriz
banner229

Siirt’te Özel İlgi Akademi Ana Okulu öğrencileri yangının tehlikelerine karşı bilinç oluşturmak amacıyla itfaiye ekiplerince eğitim verildi. Siirt Belediyesi İtfaiye müdürlüğüne götürülen minik çocuklar itfaiye aracına bindirilerek yangınlara müdahalenin nasıl geçekleştirildiği anlatıldı.

İtfaiye merdivenine bindirilen minik öğrencilere kask takılarak tatbikat düzenlendi. Şehir merkezine itfaiye araçlarıyla sirenler çalınarak gezdirilen öğrencilere yangından uzak durmaları ve ateşle şaka olmayacağını anlatıldı.

İftariye Amiri Misbah Yılmaz, yaptığı açıklamada, minik çocukların bu yaşta itfaiyenin ne odluğunu ve yangının tehlikelerini algılamaları çok önemli olduğunu söyledi. Yangın çıkan bir evde çocukların ne yapması gerektiğini aktardıklarını belirten Yılmaz şöyle konuştu: “Minik yavrularımızla ufak bir yangın tatbikatı yaptı. Onları itfaiye aracını tanıttık ardından şehir merkezine kısa bir tur düzenledik.

Çocuklarımız yangın konusunda bilinçlenmesi çok önemli. Allah göstermesin bir evde yangın çıktığında en ufak çocuğun rolü de çok önemlidir. İtfaiyenin ne yaptığını ve nasıl çalıştığını anlayan çocuk bizim için artık gönüllü ufak bir itfaiyeci erimizdir. Çünkü gördüğü yangın karşısında yapacağı ilk şey telefona sarılıp 112’na nasıl bilgi vereceğini anlattık buda bizim için çok önemlidir. En önemlisi çocukların yangından uzak durması gerektiği ve ateşle oyun olmayacağını öğrettik.”

Öğrencilerden Ömer Halis Oktav  ise itfaiye aracına binmenin çok eğlenceli olduğunu belirterek, ateşin çok tehlikeli olduğunu ateşi gördüğünde telefonla 110 a bildireceğini söyledi.

Özel İlgi Akademi okul müdürü Belgin Keklikçi yaptığı açıklamada Özellikle Siirt Belediyesi İtfaiye müdürlüğüne teşekkür ederim. Ben okul müdürü olarak öğretmenlerim ve öğrencilerimiz çok sıcak karşılandık öğrencilerimizi yangın konusunda çok önemli konularda anlattıklarından dolayı tekrar tekrar teşekkür ederim dedi.

Tatbikattan hemen sonra gerek itfaiye müdürü misbah Yılmaz’a gerekse İtfaiye personellere itfaiye haftası nedeniyle okul müdürü yaş pasta sürprizi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memoele 2 yıl önce

Kot pantolonlu itfayiciler sadece siirtte var ya Allah aşkına bu çocuklari bilgilendirme haberimi mizbah rakamı her fotoda mizbah var bırakın Allah aşkına bu işi adam gibi haber yapın