Bu haber kez okundu.

Kurtalan İlçemizde Göz Kliniğine 2 Yeni Cihaz Alındı
banner229
Kurtalan Devlet Hastanesinde katarakt ameliyatları son teknolojiyle gerçekleştirilecek.
Kurtalan Devlet Hastanesi Göz Polikliniğine iki yeni cihaz alındı, cihazlardan biri katarakt ameliyat cihazı diğeri ise gözlük ölçüm cihazı. Cihaz alımıyla ilgili açıklama yapan Hastane Müdür Yardımcısı N. Naman Sevcan; Kurtalan Devlet hastanemize uzun zamandır almak istediğimiz bu cihazların elimize ulaşması halkımız için attığımız önemli bir adımdır, dedi.
Sevcan" Büyük uğraşlar sonucunda getirebildiğimiz Son teknolojik cihazlar sayesinde vatandaşlar çok daha kaliteli sağlık hizmeti alabilecekler. Daha önce bu cihazlar olmadığı için ilçe dışına gitmek zorunda kalan hastaların ameliyatları da artık Kurtalan'da yapılabilecek. "dedi.  
Klinik hekimlerinden Göz Hastalıkları Doktoru Mehmet Yiğit; kataraktın, göz merceğinin saydamlığını kaybetmesi sonucu bulanık görme rahatsızlığı olduğunu söyledi. Genellikle yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan rahatsızlığın tedavisinin ameliyat olduğunu söyleyen Yiğit, ameliyatta yapılan işlemin, gözün içerisinde bulunan kataraktlaşmış lensin çıkarılıp yerine suni lens yerleştirme işlemi olduğunu ifade etti.
Ayda 900 civarı hastaya baktığını ifade eden Yiğit, Diğer adıyla Fako ameliyatı olarak bilinen dikişsiz Katarakt ameliyatını şuan ilçede 40 kişinin beklediğini ve önümüzdeki 2 hafta içinde ameliyatlara başlayacaklarını söyledi. Eskiden uygulanan ameliyatlarda gözün kesildiğini ve dikiş atıldığını belirten Mehmet Yiğit, Fako cihazı sayesinde bu işlemin ultrasonik ses dalgalarıyla yapılmaya başlandığını söyledi.
Gözün kesilmemesi ve dikiş atılmaması sebebiyle hastaların çok daha sorunsuz bir ameliyat süreci geçirdiklerini belirten Yiğit, ameliyat sonrası iyileşme süresinin, düzenli göz muayenesini yaptıran ve katarakt sorunu çok ilerlememiş hastalarda 2 gün olduğunu belirtti.
Yiğit, rahatsızlığı çok ilerlemiş hastalarda bu sürenin 2 haftaya kadar çıkabildiğini de sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKurtalanGöz Kliniği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.