Bu haber kez okundu.

Kazımiye Medresesinde Hafızlık İcazet Töreni Düzenlendi
banner229

Siirt’te dini alanda eğitim veren Kazımiye Medresesinde  hafızlık icazet töreni düzenlendi.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan törende Türkçe, Arapça ve Kürtçe ilahiler okundu.

Siirt il Müftülüğü uzman vaizi  Murat Nergiz yaptığı konuşmada  kuran kursunda verilen eğitimden bahsetti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, eğitimin insan olma sanatı olduğunu söyledi.

Kapıcıoğlu, "Kur'an'a hizmet noktasında hafızlığın çok büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Yüce Allah; Kur'an-ı Kerim'e sarılmamız, onun yolunda gitmemiz ve muhafaza edilmesine dair ayetler göndermiştir. İşte muhafaza edenlerin en önemlileri hafızlarımızdır.
Kur'an-ı Kerim'i hafızlar muhafaza ediyor, hafızları da Kur'an-ı Kerim koruyor. Biz, kadın-erkek tüm Müslümanlar Kur'an-ı Kerim'i okumak, öğrenmek, ezberlemek ve dediği gibi yaşamakla sorumluyuz. Anne ve babaların çocuklarına verebileceği en büyük miras, onların gönüllerine Kur'an'ı yerleştirmek ve tanıştırmaktır.

Çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi, hıfzetmesi ve onun prensipleriyle yetişmesi anne-babalarına Allah'ın rızasını kazandıracaktır. Zira evlada bırakılan maddi miras ne olursa olsun nihayetinde bu dünyada kalacaktır. Bu sebeple bizlere emanet olan yavrularımızı Kur'an ahlakı üzerine yetiştirmeli eğitimlerine ehemmiyet göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Şeyh  Muiniddin Aydın Kuranı Kerim tilavet etti ve verdiği  vaazda birlik  ve beraberliğin önemine değindi.

Aydın, Bu törende emeği geçen müderrislerimize teşekkür ediyorum. Talebelerimize Allah'tan başarılar diliyorum. İcazet alan talebelerimize, ilmiyle amel etmelerini, ilimlerini yaymalarını, ilim bayrağını ufuklara kadar taşımayı Allah nasip etsin. Bu programımıza katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Tören hafızlık eğitimini tamamlayan 55 kişiye İcazetlerinin verilmesi ve yenilen toplu yemekle sona erdi.

Törene il içinden ve il dışından binlerce kişi katıldı.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.