Bu haber kez okundu.

Kayabağlar Beldesinde Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Eğitimi Gerçekleştirildi
banner229

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ile Kayabağlar Beldesi Belediye Başkanı  Salim Seven’in katılımlarıyla Kurtalan ilçesi Kayabağlar Beldesi’nde “Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği Eğitimi” gerçekleştirildi.

İl Müdürü Ergün Demirhan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan eğitime belde halkı yoğun bir ilgi göstererek katılım sağladı Çiftçiler ile tarım ve hayvancılık konuları hakkında bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunan Demirhan ve Seven üreticilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Kurtalan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahfuz Demir ve İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ercan Kaplan’ın konuşmalarıyla devam eden toplantının ardından Fıstıkçılık Birimi konu uzmanları Ziraat Mühendisi Süleyman Tok, Ziraat Mühendisi Veysi Yıldırım ve Ziraat Mühendisi Abdulhamit Kireç tarafından “Siirt Fıstığında Bahçe Tesisi, Gübreleme, Döllenme Biyolojisi, Hastalık ve Zararlılar ile Mücadele ve Siirt Fıstığında Budama” konuları hakkında eğitimler verildi. Kayabağlar Beldesi çiftçileri ile gerçekleştirilen eğitimlerin sonunda Fıstık üreticilerinin soruları cevaplanarak, verimli bir eğitim süreci gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.