Bu haber kez okundu.

Karda Mahsur Kalan Çoban ve Sürüsü Kurtarıldı
banner229

Siirt’in Şirvan İlçesine bağlı Ormanlı köyü kırsalında kardan ötürü mahsur kalan çobanlar Şemsettin Akyıldız, Şahin Ayyıldız ve sürüleri Siirt İl Özel İdaresi Ekipleri tarafından kurtarıldı.  
Şirvan İlçesine bağlı Ormanlı köyünde yaklaşık 600 küçük baş hayvanları ile kardan ötürü mahsur kaldıkları ihbarını değerlendiren İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri yaklaşık 3 saat süren yol açma çalışmasında çoban ve hayvanlara ulaştı. 
Şirvan İlçesi Ormanlı köyünde yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan mezrada küçük baş hayvanlarını ile beraber kardan ötürü mahsur kaldığını açıklayan çoban Şemsettin Akyıldız; “Mezramıza yağan aşırı kar bizi ve sürülerimiz mahsur etti. Yem konusunda sıkıntı çekiyorduk koyunlarımızı köye geri götürmek gerekirdi ancak kardan ötürü bir adım bile ilerleyemedik.
Yaşadığımız sıkıntıyı İl Özel İdaresi ekiplerine bildirdik. Ekipler gerek köy yolumuzu ve gerekse mezranın yolunu açarak bizleri ve sürümüzü kurtardı. Şu an güvenli bir şekilde hayvanlarımızı ahırlara yerleştiriyoruz. Allah Devletimize zeval vermesin” dedi.

​​​​​​​


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.