Bu haber kez okundu.

İş Arayan Cinayet Zanlısını, Jandarma İşveren Kılığına Girerek Kıskıvrak Yakaladı
banner229

Siirt jandarma ekipleri, cinayet ve çeşitli suçlardan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve İstanbul'da iş aradığı belirlenen hükümlüyü, çiftlik sahibi gibi davranarak yakaladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre,Siirt İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde başta terör suçları olmak üzere meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; 10.09.2016 tarihinde Siirt İli Merkez İlçesinde Siirt İlamat ve İnfaz Bürosunca Tasarlayarak Öldürme, 01.03.2019 tarihinde Siirt İli Merkez İlçesinde Siirt 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesince Yaralama ve 26.05.2021 tarihinde Siirt İli Şirvan İlçesinde Şirvan Sulh Ceza Hâkimliğince Rüşvet Almak suçlarından toplam üç ayrı dosyadan aranan ve (12) yıl (6) Ay Kesinleşmiş Hapis Cezası bulunan Edip ERDOĞAN isimli şahsın İstanbul İli Silivri İlçesinde bir çiftlik evinde saklandığı tespit edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT)2016 yılında meydana gelen Tasarlayarak Öldürme olayının failini yakalamak için harekete geçti.
Cinayet zanlısının İstanbul Silivri’de adresi belli olmayan bir çiftlik evinde çalışan yakınının yanında olabileceğini değerlendirerek operasyon başlattı.
Yapılan planlı ve titiz çalışmalar sonucunda katil zanlısının bölgedeki bazı çiftlik evlerinin iş ilanları için müracaatta bulunduğu tespit etmesi üzerine, JASAT Timleri çiftlik sahibi olarak işveren kılığında cinayet zanlısı ile irtibata geçip (6) yıldır aranan Edip ERDOĞAN isimli şahsı kıskıvrak yakaladı.

Cinayet zanlısı sevk edildiği Silivri Cumhuriyet Savcılığınca tutuklanarak Metris(T) Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.