Bu haber kez okundu.

İlimizde 8 Ülkenin Katılımıyla Yumurta Bayramı Şenliği Kutlaması Devam Ediyor
banner229

limizde Geleneksel olarak kutlanan Yumurta Bayramı Şenlikleri için İl Kültür ve  Turizm Müdürlüğü ile GELDER tarafından Avrupa Birliğine 2020 Yılında (Siirt'i Geliştirme ve Kalkındırma Derneği) yapılan proje başvurusu Erasmus Gençlik Programı kapsamında "Benim Bayramım, Senin Bayramın" temasıyla uygun görülmüş olup, etkinliğe Slovakya, Romanya, Polanya, Litvanya, İtalya, Rusya, Ukrayna ve Hırvatistan'dan olmak üzere 8 Ülkeden 30 yabancı ve 10 yerli katılımcının davet edilmesiyle düzenlenmeye başlandı ve bir hafta devam edecek program, dün akşam konukların onuruna verilen akşam yemeğinde bir araya gelindi.

13 Ekim Çarşamba günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanında saat 13.00'te başlayacak  olan programda palyaçolar tarafından çocuklara yönelik yüz ve yumurta boyama etkinliği, keman ile müzik dinletisi, yumurta tokuşturma, halat çekme ve kaşıkla yumurta taşıma yarışması yapılacaktır. Ödül töreni ve Ekmek arası yumurta vb, ikram ile program son bulacaktır.

İl Kültür ve Turizm Müdürü V. M. Rauf Danış: “Siirtlilerin uzun yıllardan bu yana her yıl düzenlediği ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutan Yumurta Bayramı Şenliği (Şihr-il Bayf) geleneğini Avrupa’dan gelen gençlerle birlikte 13 Ekim’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yeniden canlandırılacak.

Proje ile İlimizin ve ülkemizin tanıtımı yapılırken aynı zamanda Avrupa’da hızla artan islamofobi, Irkçılık ve ön yargıların azaltılması gibi konular ilimize gelen Avrupalı gençlerle birlikte işlenecek ve gençlerin ülkelerine pozitif bir bakış açısıyla dönmelerine yardımcı olunacaktır." Şeklinde konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.